Deittailun varoitusmerkit: Opi näkemään, kun parisuhde ei toimi

08.12.2014 13:52 - Elina Jokela

Deittailun alussa kaikki tuntuu ihanalta ja todelliset varoitusmerkit uuden kumppanin luonteen suhteen saattavat mennä sivu suun. Opi tunnistamaan ajoissa, kun suhde ei toimi.

Rakastuminen luo hyvää oloa ja saatat leijua pilvissä uuden kumppanin kanssa. On kuitenkin olemassa varoitusmerkkejä, jotka kielivät siitä, että suhteessa ei ole kaikki hyvin. Joku saattaa elää selvien varoitusviestien kanssa päivittäin ja olla huomaamatta niitä.

Toiset taas näkevät ne, mutta yrittävät kaikessa hiljaisuudessa muuttaa kumppaniaa ja pelastaa tämän. Huomaa ajoissa, koska suhde ei toimi - säästät aikaasi ja voimavarojasi tervehenkiseen suhteeseen.

Varoitusmerkki 1: Väkivalta.

Tämä merkki voi tuntua ilmiselvältä. Avioliitoissa väkivalta on edelleen valitettavan yleistä ja harva uskaltaa lähteä siitä pois. Jos kumppanisi satuttaa sinua toistuvasti henkisesti tai fyysisesti - mieti vaihtoehtoja. Pahaa oloa ja toisen hyökkäyksiä ei tarvitse kestää.

Varoitusmerkki 2: Selittämätön viha yhdessäolon aikana.

Yksi suurimmista varoitusmerkeistä on selittämätön ja räjäyttävä viha, joka kohdistuu sinuun. Jos kumppani purkaa koko ajan oloaan sinuun, ota etäisyyttä ja pohdi, haluatko todella elää tällaisen ihmisen kanssa. Saatat myös itse tukahduttaa itseäsi ja koet vahvoja vihantunteita toisen kanssa. Tuolloin voit miettiä kunnioittaako hän rajojasi ja osaatko kommunikoida niistä tarpeeksi hyvin?

Varoitusmerkki 3: Epärehellisyys.

Kaikki kertovat pieniä valkoisia valheita, mutta jatkuva epärehellisyys syö jo suhteen perustaa. Keneen voit luottaa, jos kumppanisikin vääntelee totuutta? Jos saat usein kumppanisi kiinni asioiden muuntelemisesta, ota teema puheeksi. Epärehellisyys vie valitettavan usein pohjan suhteelta.

Varoitusmerkki 4: Sarkasmi ja kiusoittelu.

Nämä kaksi varoitusmerkkiä ovat tuttuja hauskanpidossa. Jos kumppanin vitsit ovat kuitenkin loukkaavia ja sinua lyttääviä, ota asia puheeksi. Joskus toinen osapuoli pitää juttujaan vitsinä ja syyttää sinua huumorintajuttomuudesta. Sarkasmi tai kiusoittelu ei ole enää tervettä, kun sillä loukataan toisia. Kiusoittelun pitäisi olla vitsailua, ja jos se menee jatkuvasti yli, se voi mennä kiusaamiseksi.

Lähde: Huffington Post

 

5 merkistä tiedät, onko kultasi herra Oikea. Lue juttu täältä!

Kilpailut

Uusimmat