Dramaattinen muutos Oliverin musiikintekoon sai alkunsa Spice Girls -yhtyeestä

21.09.2015 12:26 - Anna Hopi

Oliver-yhtyeen jäsenet saivat neronleimauksen katsoessaan Spice Girls -ysärityttöbändistä kertovaa dokumenttia.

- Katsoin yhtenä sunnuntaina sitä ja ihmettelin, että minkä takia pitäisi tehdä levy edellä asioita. Jos haluaa tehdä musiikkia, sitä voi tehdä myös biisi edellä. Spaissareilla se meni niin, että kaikki rundit ja promot tapahtuivat biisi edellä. Siitä lähti ajatusleikki, että mitäs jo mekin? Yhtyeen solisti Jari Väyliö kertoi.

- Basisti Lasse Hietalalla kyllä toi Geri Halliwellin brittipuku kyllä toimii. Mietin itselleni sitä Mel B:tä. On myös erikoista, että me kundit tiedetään yhtyeen jäsenten nimiä...

Summa summarum dokumentin jälkeen oli siis se, että Oliver keskittyy levynteon sijaan sinkkujen julkaisun. Päätös julkistettiin vuonna 2014. Jokainen kappale nähtiin tästä lähtien itsenäisenä projektina, jota työstetään huolella.

- Mietimme, mikä on ydinasiamme. Vastaus on musiikin tekeminen. Levynteko on vain yksi tapa tehdä tätä hommaa. Halusimme tehdä yksittäisiä biisejä.

Väitetään, että jokaisen artistin levyillä on niin sanottuja täytekappaleita. Voiko tätä välttää?

- Se riippuu vähän miten täytebiisin näkee. Jos levyllä on kymmenen biisiä ja siitä julkaistaan kolme sinkkua ja sinkut saa huomiota osakseen, ne seitsemän muuta biisiä menevät ohi. Ne eivät saa sitä huomiota osakseen, mitä ne ansaitsisivat. Kesäkuussa oli pöytä tyhjä, eikä tullut paineita siitä, että pitää tehdä koko levy. Nyt voimme antaa yhdelle biisille kaiken studiossa.

Miten fanit saavat kyllikseen, jos ei julkaistakaan enää kokonaisia levyjä?

- Meillä on jo kolme levyä julkaistu. Siinä on hyvä back up, johon fanit voivat tukeutua. Meidän keikat on sellaisia, joissa on alkanut käymään systemaattisesti samaa jengiä. Esitämme laajan kattauksen tuotannostamme. Fanit ovat hienosti jaksaneet tehdä jalkatyötä ja tulla keikoille eri paikkakunnille.

Kilpailut

Uusimmat