Eikö krooninen väsymys hellitä? Helppo parannuskeino löytyi

21.01.2016 11:49 - Pauliina Jokinen

Väsymys vie voimia, eikä elämä etene. Nyt ikävään vaivaan on löydetty yksinkertainen helpotus.

Vaikka päivät ovat jo pidentyneet ja aurinkokin on välillä vilahdellut, saattaa väsymys silti tuntua toisinaan ylivoimaiselta. Jos olet kyllästynyt haukotteluun ja alakuloon, kannattaa tarkistaa, että saat riittävästi vitamiineja.

Erityisesti D-vitamiinien lisääminen ruokavalioon saattaa piristää nopeastikin. Kesäisin saamme riittävän määrän tarvittavaa vitamiinia auringonvalosta, mutta talvisin esimerkiksi vain kalassa on runsaasti D-vitamiinia.

Toimittaja Catherine Ostler halusi kokeilla, miten olotila muuttuu, kun hän lisäsi ruokavalioonsa D-vitamiinivalmisteita. Jo muutamassa päivässä hän huomasi eron.

- Huomasin, vai luulinko, voivani paremmin: olin aamuisin pirteämpi ja nukkumaan mennessä vähemmän rauhaton. Kymmenen päivän jälkeen minulla oli lasteni ihmetyksesi energiaa lähteä lenkille. Ja kahden viikon kuluttua olen huomannut, että en hyppää sängystä ylös, mutta koen oloni jollakin tavalla keskittyneemmäksi ja vahvemmaksi, aivan kuin energiani olisi käännetty päälle, Ostler kertoi.

Erityisesti kasvissyöjien kannattaakin syödä D-vitamiinivalmisteita talviaikaan.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat