Eikö painosi putoa? Kehon lämpötilalla yllättävä vaikutus

23.03.2015 12:15 - Eeva Rajala

Syömisen tarkkaileminen ja liikunnan lisääminen ei ole ainoa asia, joka vaikuttaa laihduttamisen tehokkuuteen.

Ihmisen normaali ruumiinlämpö on keskimäärin 37 astetta, mutta se voi vaihdella 35,8 - 37,8 asteen välillä. Aivojen hypotalamus säätelee ruumiinlämpöä. Tutkimustulosten perusteelle alhaisempi ruumiinlämpötila voi johtaa painonnousuun.

Painoa lisää kaksi kiloa vuodessa

Italialaistutkimuksen mukaan jotkut ihmiset ovat biologisesti kyvyttömiä luomaan riittävää ruumiinlämpöä. Tutkimuksessa ylipaino yhdistettiin merkittävästi alempaan ruumiinlämpöön. Ylipainoisilla ihmisillä voi siis olla alempi ruumiinlämpö, mikä voi vaikeuttaa laihtumista. Tutkimuksen mukaan paino voi nousta vuosittain jopa noin kahden kilon verran, jos keho on kykenemätön polttamaan kaloreita lämpöä apunaan käyttäen.

Tutkijoiden mukaan kyseisiä tutkimustuloksia voidaan käyttää apuna, kun arvioidaan, onko joku alttiina ylipainolle myöhemmällä iällä. Tuloksista voi olla hyötyä myös ylipainoisten hoidossa.

 

Lähde: Daily Mail



Aina ei tarvikaan pystyä laihduttamaan. Tavalliset naiset näyttivät, miten kuvakulman ja asennon muuttaminen saa jo ihmisen näyttämään hoikemmalta kuvissa. Lue täältä koko juttu.

Kilpailut

Uusimmat