Elämäsi tärkeimmät päätökset - näihin et voi kysyä neuvoa muilta

31.01.2016 12:34 - Reija Saarinen

Sinä yksin päätät, haluatko lapsia tai millaista ehkäisyä käytät.

Elämässä on paljon sellaisia päätöksiä, jotka kuuluvat vain ihmiselle itselleen. Vaikka esimerkiksi parisuhteessa tulee pystyä kompromisseihin, ei kaikkeen voi toinenkaan vaikuttaa. Jos aina vain tekee muiden toiveiden mukaan, jää elämä helposti elämättä. Mutta mitkä ovat niitä asioita, joista kannattaa päättää vain itse?

1. Ehkäisy on asia, josta jokainen päättää itse. Mies ei voi vaatia naista käyttämään e-pillereitä tai muutakaan hormonaalista ehkäisyä.

2. Se haluaako lapsia vai ei, on päätös joka pitää tehdä itse. Jos perheen perustaminen ei tunnu hyvältä, ei siihen pidä ryhtyä kumppanin mieliksi.

3. Oma ura on jokaisen valittava itse. Siitä ei voi päättää oma kumppani tai perhe. Jokaisen tulee tehdä juuri niitä asioita, joita haluaa ja joita osaa.

4. Oman kehon muokkaaminen on jokaisen oma asia. On kyseessä sitten tatuointi, lävistys tai kauneusleikkaus, ei päätöstä voi tehdä kukaan muu kuin henkilö itse.

5. Jos ihminen tienaa itse omat rahansa ja hoitaa laskut ja muut pakolliset menot tunnollisesti, voi hän kuluttaa loput rahansa vaatteisiin tai tekniikkaan. Se on vain ja ainoastaan kohtuullista, kunhan homma pysyy aisoissa eikä ostelusta tule ongelmaa.

6. Jokainen voi itse päättää sen, kenen kanssa viettää aikaa. Omat ystävät ovat sellaisia, joiden kanssa on helppo olla. Vaikka ystävä ei tulisi täydellisesti toimeen kumppanin kanssa, ei häntä kannata hylätä.

7. Naimisiinmeno on asia, joka on jokaisen päätettävä itse. Sitä ei voi tehdä kumppania tai vanhempia miellyttääkseen.

8. Rakastan sinua on lause, jota ei sanota kovin helposti. Siksi sen sanomisen tulee tulla suoraan omasta sydämestä, ei toisen toiveesta.

Lähde: Lovepanky

Kilpailut

Uusimmat