Elämäsi virheet voivat olla parhaimpia kasvun paikkoja - lue 8 huikaisevaa elämän totuutta

13.12.2014 12:09 - Elina Jokela

Moni meistä unohtaa välillä tärkeimmät totuudet elämästä. Tiesitkö, että menestys ja epäonnistuminen kulkevat käsi kädessä?

I heart intelligence listasi kahdeksan tavallista elämän totuutta, jotka helposti unohtuvat arjen aherruksen keskellä. Ole avoin mahdollisuuksille ja elämänlaatusi paranee. Fiksuillakin ihmisillä saattaa joskus unohtua, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Lue periaatteet alta.

1. Voi olla hyvä asia, ettet tunne olevasi valmis.

Tilaisuudet tulevat harvoin silloin, kun olemme 100 prosenttisesti valmistautuneita niihin. Ne tulevat yllättäen, mutta se ei tarkoita sitä, että ne pitäisi jättää käyttämättä. Jos haluat muuttaa elämäsi parempaan suuntaan, sinun pitää olla avoin kaikille mahdollisuuksille.

2. Menestys ja epäonnistuminen kulkevat käsi kädessä.

Ihmiset tulkitsevat usein epäonnistumisen väärin. Miksi pelkäämme niin paljon epäonnistumista? Se ei tarkoita, että et voisi menestyä. Epäonnistuminen kuuluu menestykseen - tämän tietävät monet huippuosaajat, jotka ovat lyöneet päätään seinään moneen otteeseen ennen läpimurtoa.

3. Toiminta on avain menestykseen.

Usein kuulemme, että tieto on valtaa. Se on kuitenkin valtaa vain, jos käytät sitä viisaasti käytännössä. On kaksi eri asiaa tietää, miten joku asia tehdään ja todella tehdä se. Voidaankin sanoa, että tieto on turhaa ilman toimintaa.

4. Virheet merkitsevät edistymistä.

Kun mietit menneisyyden virheitäsi, ymmärrät varmaan niiden olleen arvokkaita opetuksia. Miksi siis pelkäämme niin paljon virheiden tekemistä, jos se kasvattaa meitä ihmisenä ja tekee meistä vahvoja? Jokainen virhe auttaa sinua eteenpäin tavoitteissasi.

5. Päätösten tekeminen vaikeutuu, kun on liikaa vaihtoehtoja.

Elämme aikoja, jolloin on monia vaihtoehtoja mistä valita. Jos on liikaa vaihtoehtoja, niin usein hämmennymme ja meistä tulee päättämättömiä. Moni antaa periksi liian helposti, jos jokin asia on liian vaikea sisäistää. Mieti ilon kautta - mikä tuntuu hyvältä juuri nyt?

6. Menestys ei välttämättä tarkoita onnellisuutta.

Moni ajattelee, että onnellisuutta on vain unelmien saavuttaminen, voitto ja tulokset. Voimme valita onnellisuuden joka päivä riippumatta siitä, missä vaiheessa olemme tavoitteen saavuttamisessa. Sinun ei tarvitse saavuttaa unelmiasi ollaksesi onnellinen.

7. Voit olla paras jossain, mistä et edes pidä.

Sinun ei tarvitse pitää asiasta, mitä teet ja voit silti olla paras. Jollain meistä saattaa esimerkiksi olla hurjan hyvä laskupää ja kyky ymmärtää taloutta, vaikka kirjanpito ja pankkityö ei kiinnostakaan häntä tippaakaan. Kykyä voi hyödyntää luovasti myös muuten ja se voi olla osa työtä vaikkapa yrittäjän ammatissa.

8. Se mitä näemme muissa, on osa meitä.

Jos sinulla on ongelma jonkun kanssa, se saattaa auttaa sinua oppimaan enemmän itsestäsi. Harmittava asia saattaakin olla osa meitä ja kyseisen ongelman esille tuominen on turhauttavaa. Jos ihmettelemme jonkun ärtymystä, meillä saattaa olla sisällämme käsittelemättömiä tunteita, joiden on syytäkin nousta esiin.

Lähde: I Heart Intelligence

 

 

Kohtaa neljä yleisintä pelkoasi, lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat