Haluatko hehkuvan hiusvärin? Estä haaleneminen 8 täsmäohjeella

01.12.2014 15:00 - Anna Hopi

Vasta värjättynä hiukset hehkuvat uutta väriä ja ovat parhaimmillaan. Monesti väri saattaa kadota hiuksista jo parin pesun jälkeen. Miten sen voi estää?

Monet ramppaavat kampaajalla monta kertaa vuoden aikana, sillä hiusväri haalenee ennen kuin siitä ehtii kunnolla nauttia. Women's Health -lehti listasi kahdeksan tapaa säästää rahaa ja omien hiuksien väriä.

Vältä kuumia suihkuja

Kuuma vesi ei ainoastaan kuivata ihoa, se voi myös lyhentää hiusvärin ikää. Hiukset kannattaa aina pestä shampoolla ja huoneenlämpöisellä vedellä, kuivata ja lisätä hoitoaine ja sen jälkeen pestä hiukset mahdollisimman viileällä vedellä. Tämä sekä lisää hiusvärin ikää että kostuttaa hiuksia.

Suojaa hiuksesi vedessä ja auringossa

Aurinko ja vesi voivat vahingoittaa hiuksia sekä hiusväriä. Hiukset kannattaa suojata erilaisilla suoja-aineilla. Tuotteet, joissa on mukana auringonkukkaöljyä, suojaavat erityisen hyvin.

Vältä kuumia hiuslaitteita

Jos olet juuri värjännyt hiuksesi, ei kannata ensimmäisen viikon aikana käyttää esimerkiksi hiustenkuivaajaa tai -suoristajaa. Nämä laitteet nopeuttavat hiusvärin haalenemista.

Älä pese hiuksia liian usein

Seuraavaa hiustenpesua kannattaa odottaa niin kauan kuin mahdollista. Kun hiuksia pesee vähemmän, väri pysyy kauemmin.

Kokeile vedensuodatinta

Suihkuun on myös saatavilla vedensuodatin eli niin sanottu suihkufiltteri. Se poistaa suihkuvedestä kemikaalit, kloorin ja mineraalit, jotka voivat vaurioittaa hiuksia.

Valmista hiuksesi värjäykseen

Päivää tai paria ennen hiustenvärjäystä hiukset kannattaa tehopestä niin, että hiuksista lähtee niihin jääneet muut hiustuotteet. Kannattaa myös käyttää hoitavaa hiusnaamiota ennen värjäystä.

Käytä lämmöltä suojaavia tuotteita

Hiuksille on tarjolla tuotteita, jotka suojaavat hiusta muun muassa lämmöltä, jos hiuksia esimerkiksi kuivataan usein hiustenkuivaajalla.

Älä käytä hiusnaamioita liikaa

Vaikka hiusnaamio on hyvä idea ennen hiustenvärjäystä, usein käytettyinä hiusnaamiot ovat kuitenkin itse hiusvärille pahasta. Tavallinen hoitoaine hoitaa hiusta tarpeeksi hyvin, joskin hoitoainetta ei kannata jättää hiuksiin liian pitkäksi aikaa.

Lähde: Women's Health



Kärsitkö välillä huonosta hiuspäivästä? Voit taltuttaa temppuilevan kuontalon hyvillä vinkeillä. Lue ne täältä.

Kilpailut

Uusimmat