Haluatko olla kärvisällisempi? 7 hyvää syytä ottaa päiväunet

17.07.2015 10:00 - Tiina Svensk

Haluaisitko ottaa päiväunet, mutta tunnet huonoa omatuntoa asiasta? Ei kannata, sillä pienestä tauosta on sinulle paljon hyötyä.

Varsinkin, jos yöunet ovat jääneet vähäisiksi, tilanteen voi korjata 20 minuutin päiväunilla. Ne nostavat vireystasoasi loppupäiväksi, ja jaksat keskittyä niiden jälkeen paremmin päivän askareisiin.

1. Olet kärsivällisempi

Jos olet nukkunut huonosti, hermosi saattavat olla kireällä. Pidä siis huoletta tauko ja ummista silmäsi hetken ajaksi. Kun et nuku liian pitkään, suoriudut nopeammin tehtävistä, jotka sinulta jäivät kesken. Jaksat keskittyä paremmin ja olet kärsivällisempi haastavienkin pulmien parissa.

2. Olet valppaampi

Jos sinulla on edessä pitkä ajomatka tai tärkeä puhe, ota päiväunet aamupäivästä. Silloin olet valppaimmillasi tärkeän tehtävän koittaessa. Parhaimman lopputuloksen saat, kun juot kupillisen kahvia juuri ennen päiväuniasi. Kofeiini alkaa nimittäin vaikuttaa 20 minuutin viiveellä, jolloin olet virkeimmilläsi herätessäsi.

3. Verenpaineesi laskee

Pelkästään päiväunien ajattelu laskee verenpainettasi. Vaikka itse päiväunet tuovat kaikista eniten terveyshyötyjä, on jo ajatus pienestä lepotauosta sinulle hyväksi. 

4. Muistisi paranee

Päiväunet voivat vaikuttaa oppimiseen ja asioiden muistamiseen huomattavasti. Lyhyet päiväunet virkistävät sinua, mutta pidemmillä nokosilla parannat muistiasi. Silloin aivot saavat palautua päivän rasituksesta, jolloin käsittelet tietoa tehokkaammin.

5. Luovuutesi paranee

Jos ajatus ei juokse etkä keksi uusia ideoita, ovat päiväunet silloin paras vaihtoehto. Jos pääset päiväuniesi aikana REM-univaiheeseen, jolloin olet syvässä lepotilassa ja näet unia, ongelmanratkaisukykysi ja luovuutesi paranevat.

6. Jo 10 minuutin lepo auttaa

Jos sinusta tuntuu, ettei sinulla ole aikaa ottaa päiväunia, jo 10 minuutin levosta voi olla hyötyä. Hetken lepo kohottaa mielialaasi ja jaksat sen jälkeen taas paremmin. Jos et siis halua nukahtaa, ota itsellesi hetken tauko, jolloin rentoutat kroppasi täysin.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat