Haluatko tehdä liikunnasta luontevan osan arkeasi? 7 niksiä

30.04.2015 14:04 - Tiina Svensk

Ihmiselle tekee hyvää liikkua. Harmiksemme aikaa liikunnalle on vähemmän - siksi asiantuntija Amelia Freer antoi vinkkinsä, miten voimme tehdä kuntoilusta helpon osan elämää.  

Ravitsemusasiantuntija Amelia Freer kertoi Daily Mailille vinkkinsä kuinka saada liikunta osaksi jokapäiväistä elämää. Freer keskittyy pieniin askeliin, joiden avulla voi rakentaa hiljalleen pysyvän elämäntapamuutoksen.

Uudista treenityylisi

Heitä pois kuluneet kengät ja treenitopit, ja hanki uudet tilalle. Treeni on mielekkäämpää uusissa vaatteissa, ja samalla osoitat myös itsellesi, että panostat kehostasi huolehtimiseen. Etenkin jalkineisiin on hyvä panostaa.

Treeniä välipalaksi

Jos aikaa ei ole käydä salilla tai juoksulenkillä, mieti kuinka saisit pieniä annoksia liikuntaa arkeesi? Tee realistinen lista hetkistä, jolloin voit harrastaa hyötyliikuntaa: Entä jos pyöräilisit kauppaan tai kävelisit töihin? Venyttele ennen nukkumaan menoa ja valitse raput hissin sijaan.

Tee treenistä hauskaa

Et ehkä ikinä ole pitänyt treenistä, koska et ole löytänyt sinulle sopivaa liikuntamuotoa. Sen sijaan, että pakottaisit itsesi salille, etsi hauska tanssitunti tai uusi joogalaji, jota et ole vielä kokeillut. Vaihda ajattelusi treeniä kohtaan ja ajattele ennemminkin, että huolehdit itsestäsi sen sijaan, että rasittaisit itseäsi juoksulenkillä.

Vaihtelu virkistää

Jos olet käynyt samalla aerobic-tunnilla jo vuosia, kannattaa kokeilla jotain täysin erilaista. Jos keskityt pääosin kestävyysharjoitteluun, kokeile voimaharjoittelua tai ilmoittaudu kehonhuoltotunnille. Jos taas olet käynyt vuosia pilatestunnilla, kokeile juoksulenkkiä.

Haasta itsesi

On tärkeää poistua omalta mukavuusalueeltaan, haastaa itsensä ja kehittyä jatkuvasti. Älä kuitenkaan kilpaile kenenkään muun kuin itsesi kanssa. Täysin joustamaton ruokavalio ei ole välttämättä hyväksi, niin kuin ei päivittäinen intensiivinen treenaaminenkaan.

Herkuttelulle ei ole tekosyitä

Vaikka treenaisitkin aktiivisesti, liikunta ei korjaa sudenkuoppia ruokavaliossa kuten suuria annoksia alkoholia tai sokeria. Tasapainoinen ruokavalio on kaiken perusta.

Älä tavoittele täydellisyyttä

Jos olet saanut liikunnan osaksi jokaista arkipäivääsi, on täysin sallittua rentoutua sohvalla sunnuntai-iltana. Ole kuitenkin rehellinen: Jos koko viikko on mennyt istuessa, kannattaa vapaapäivästä käyttää edes hetki oman kehonsa huolehtimiseen.


Lue myös: Kaatuuko liikuntaharrastuksesi selityksiin? Näin hassusti ihmiset perustelevat sitä, etteivät liiku.


Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat