Hammaslääkärin karmiva päivitys leviää verkossa: Totuus suomalaislasten hampaista!

28.05.2015 11:10 - Anna Hopi

Ei ole lasten vastuulla huolehtia hampaidensa kunnosta, vaan aikuisten, muistuttaa hammaslääkäri Aleksi Kurth.

Lapsia ei aina kiinnosta pestä hampaitaan, vaikka tämä on tärkeää niiden kunnon takia. Hammaslääkäri Aleksi Kurth kohtaa työssään kaikenlaisia purukalustoja ja hän halusi muistuttaa, millaista jälkeä voi tulla, jos lastensa hampaiden hygieniasta ei huolehdi asianmukaisesti.

Kun hampaat ovat tarpeeksi huonossa kunnossa, jäljelle jää vain niiden poisto.

- Lapset haluavat mehuja ja karkkia. Lapset eivät aina halua pestä hampaitaan. Onko meidän vanhempien tehtävä myötäillä lapsen haluja vai olla vanhempia ja tehdä asioita, jotka ovat lapsen parhaaksi vaikka ei välttämättä niin mukavia? Herättää mies keskustelua Facebook-päivityksellään.

- Oheisessa kuvassa hampaiston perusteella alle kouluikäisen hampaita, joiden pelastamiseksi ei ole tehtävissä enää muuta kuin oireiden vuoksi poistaa. Siinä menee se pysyväksi tarkoitettu poskihammaskin, jolla oli tarkoitus aikuisenakin syödä. Kannattaa myös muistaa, että alle kouluikäinen ei ole vastuussa suunsa terveydestä, vaan se on vanhempien vastuulla.

Päivitystä on jaettu Facebookissa lähes 4000 kertaa. Päivityksestä uutisoi ensimmäisenä Radio Nova. Katso karmiva kuva alta.

Lapset haluavat mehuja ja karkkia. Lapset eivät aina halua pestä hampaitaan. Onko meidän vanhempien tehtävä myötäillä...

Posted by Aleksi Kurth on Monday, May 25, 2015

 

 

HIV-positiivisen miehen koskettava viesti nousi myös nettihitiksi Facebookissa - lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat