Haussa uusi ura? 6 tapaa löytää intohimo elämään

26.08.2015 13:17 - Anna Hopi

Säännöllinen nahanluonti tekee hyvää ihmiselle. Joskus vanhasta työstä voi olla hyvä päästää irti.

Halutessaan muuttaa elämäänsä ihminen joutuu perimmäisten kysymysten äärelle. Kuka minä olen ja mitä haluan? Niiden selvittämisessä voivat auttaa alla olevat neuvot.

1. Listaa ne asiat, joita rakastat. Mieti näiden ihanien juttujen yhtäläisyyksiä. Voisiko yksityiskohdista rakentaa ammatin, jolla elätät itsesi?

2. Löydä ne asiat, jotka syntyvät sinulta helposti. Työn ei kuulu uuvuttaa tai aiheuttaa jatkuvaa ahdistusta. Mitä osaat luontaisesti, ponnistelematta? Niiden juttujen tekeminen ei tunnu työltä, jonka vuoksi saat aikaiseksi enemmän.

3. Katso menneisyyteesi. Menneisyydessä koetut vaikeudet ovat usein tienviittoja tässä hetkessä. Mistä sinulla on jo kokemusta? Millaiset tarinat koskettavat sinua? Keiden elämäntyyliä olet kadehtinut?

4. Opettele leikkimään. Lapsenomainen innostus ei koskaan katoa ihmisestä, ja löytääksesi itsellesi uuden tien tarvitset mielikuvitusta. Mistä unelmoit lapsena? Halusitko olla tanssija, poptähti, opettaja, sairaanhoitaja vai palomies?

5. Tee vain sinä, mikä todella tekee sinut onnelliseksi. Kaikkea sitä. Kaiken ei tarvitse liittyä työhösi vaan myöskin vapaa-aikaan ja ihmissuhteisiisi. Ketkä tuovat iloa elämääsi ja keiden seurasta nautit? Mitkä lempiharrastukset antavat energiaa?

6. Pyydä toisilta apua. Jos jäät tielläsi jumiin, etkä enää tiedä miten edetä suunnitelmien toteuttamisessa, kysy apua. Olet usein itse itsesi pahin kriitikko. Perheenjäsenet, ystävät ja kollegat voivat auttaa sinua eteenpäin.

Lähde: Huffington Post.

Kilpailut

Uusimmat