Helpot tavat parantavat elämääsi - 10 ohjetta sujuvampaan arkeen

22.06.2015 13:24 - Emma Ylistalo

Hyvien tapojen opettelu tekee elämästäsi kaaoksen sijaan ihanan helppoa. Pitämällä pienet asiat järjestyksessä ihmisen on helpompi käsitellä elämässämme myös isompia asioita.

Pienet hyvät tavat saavat elämään kulkemaan helpommin ja voimme paremmin.

Alla olevat tavat eivät ole aikaa vieviä, vaan niistä on helppo tehdä jokapäiväisiä rutiineita. Näillä kikoilla teet elämästäsi helpompaa ja mukavampaa.

 

1. Petaa sänkysi

Pitkän työpäivän jälkeen kotona odottava petaamaton sänky on masentava näky. Kun kävelet makuuhuoneeseesi ja silmiisi osuu pedattu sänky, saat tunteen, että jokin asia elämässäsi on hallinnassasi.

 

2. Käytä hammaslankaa päivittäin

Kuulostaa tylsältä, mutta on miljoona syytä tehdä se päivittäin. Kunnollinen hampaiden puhdistaminen auttaa raikkaamman hengityksen saamisessa. Pitkällä tähtäimellä hammaslangan käyttö myös vähentää hammaslääkärikustannuksia tulevaisuudessa.

 

3. Sano aina ”kiitos”

Kiitollisuus on helppo tapa levittää ystävällisyyttä ympärilleen. Jos et ikinä muista kiittää saamastasi avusta, sinua ei myöskään jakseta auttaa.

 

4. Lähde ajoissa

On hyvä muistaa, että perille pääsemiseen menee aina pidempi aika kuin kuvittelet. Lähde siis aina viisi minuuttia aikaisemmin kuin tekisit normaalisti.

 

5. Keitä itse kahvisi

On huono tapa käyttää rahaa enemmän kuin olisi oikeasti tarve. Rauhallinen hetki kahvilassa on ihana, mutta kallis kuppi kuumaa kiireessä mukaan ostettuna on ainoastaan rahan tuhlausta.

 

6. Tippaa anteliaasti

Käytä tippaamiseen se raha, jonka säästät hammaslääkärikuluissa ja kahvissa. Asiakaspalvelijat tekevät kovaa työtä, joten asiakkaana voit helposti tehdä heidän päivästään paremman tippaamalla hyvästä asiakaspalvelusta.

 

7. Älä jätä likaisia tiskejä altaaseen

Keittiö täynnä likaisia tiskejä ei ole inhottava pelkästään sotkuisuuden takia. Likaiset tiskit keräävät myös helposti hometta ja ötököitä.

 

8. Jätä jokainen huone parempaan kuntoon kuin sinne tullessasi

Kun kuljet asuntosi läpi, järjestele samalla paikkoja. Hämmästyt kun huomaat kuinka helppoa on pitää ympäristö siistinä, kun tekee vähän kerrallaan. Voit paremmin kun elät mukavassa ja siistissä ympäristössä.

 

9. Kehu muita

Usein ihailee työkaverin upeaa kampausta tai panostusta työprojektiin, mutta unohtaa mainita asiasta. Muiden rohkaiseminen on tärkeä taito. Hyvien tekojen tekeminen saa myös itselle hyvän mielen.

 

10. Varmista että kuljetuksesi onnistuu

Jos kuljet autolla, varmista että bensaa on tarpeeksi. Bussilla kulkiessa varmista, että matkakortissa on tarpeeksi rahaa, niin vältät viime hetken paniikin.

 

Lähde: Huffington Post

 

Lue myös hyvinvointigurun vinkit onnelliseen elämään täältä.

 

Kilpailut

Uusimmat