Hurmaa sukulaiset juhlissa espressokakulla - tähän et tarvitse uunia!

05.08.2015 11:27 - Anna Hopi

Raakakakkutaiteilija Suvituuli Siikasaari opastaa blogissaan täydellisen juhlakakun valmistamiseen.

Omiin juhliin voi taikoa raakakakun, jossa maistuvat ihanassa liitossa suklaa ja kahvi.

"Espressokakun juju on vahvassa espressossa ja tilkkasessa kahvilikööriä, jonka tosin voi jättää pois jos haluaa. Minulle, kahvin ystävälle, mikään kahvin maku ei ole liikaa ja kahvilikööri vain vahvistaa kahvin makua. Jos jätät liköörin pois saat pehmeämmän ja kermaisemman kahvin maun. Pohja on mausteisen suklainen ja sama pohja kuin vaniljakakussa", kirjoittaa Suvituuli Siikasaari Kukkia ja kakkuja -blogissaan.

"Suklaapohjat ovat usein monelle mieluisia ja tästä kakkupohjasta jää aivan ihana maku suuhun. Pohjan täyteläinen maku sopii molempiin täytteisiin, espressoon sekä vaniljaan ja ikäänkuin tukee näitä kahta hyvin erilaista kakkumassaa. Pohjan mitoitus onkin ilmoitettu tuplana, sillä tein siitä kahden kakun pohjan. Jos teet vain toisen kakun, puolita silloin pohjan mitoitus."

Espressokakku suklaakoristeilla

pohja

4 dl parapähkinöitä

15 pehmeää kivetöntä taatelia

1,5 rkl raakakaakaojauhe

1 tl vaniljajauhe

hyppysellinen hyvälaatuista raffinoimatonta suolaa, esim. ruususuola

2 tl juoksevaa suomalaista hunajaa (vegaaninen versio: 3 tl kookospalmunektaria)

täyte 

5dl cashew-pähkinöitä

2 dl kookoskermaa

loraus vettä

1,5 dl vahvaa kahvia (noin kaksi shottia espressoa)

2 rkl kahvilikööriä (voi jättää pois)

1 dl suomalaista hunajaa (vegaaneille 1,5dl kookospalmunektaria tai -sokeria)

2 tl soijalesitiini

2 tl vaniljajauhe

1 dl sulaa kookosöljyä

2 tl psyllium

Suklaadressing

sulata noin 150g valmista raakasuklaata vesihauteessa ja kaada noin 1/3 suklaasta jäätyneen kakun päälle. Tiputa nopeasti vielä jäähtymättömän suklaan päälle käsissä murskattuja saksanpähkinöitä sekä kaakaonibsejä. Valuta vielä hieman suklaata päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Esivalmistelut:  Laita cashewpähkinät likoamaan yön yli ja sulata kookosöljy.

Valmista pohja ensin hienontamalla pähkinät monitoimikoneessa ja lisäämällä loput ainekset. Pyöritä kunnes massa on tasaista ja tahmeaa. Painele massa kahden 17cm irtopohjavuoan pohjalle, johon on pingotettu leivinpaperi. Jos teet vain yhden kakun, puolita pohjan resepti. Laita pohja pakkaseen siksi aikaa kunnes valmistat täytteen.

Huuhtele yön yli lionneet cashewt ja blendaa tehosekoittimessa joko tampperin avulla tai välillä pähkinöitä sekoittaen. Lisää hiljalleen kahvi, kookoskerma ja tarpeen mukaan loraus vettä. Blendaa seos pehmeäksi mutta jättäen hieman suutuntumaa. Lisää muut ainekset ja blendaa tasaiseksi massaksi. Kaada seos pohjan päälle, kopauta vuokaa pöytää vasten jotta ilmakuplat nousevat pintaan ja pakasta ainakin viisi tuntia. Koristele raakasuklaalla.


Lähde: Kukkia ja kakkuja.

Kilpailut

Uusimmat