Hurmaava jälkiruoka: Kahden raaka-aineen suklaamousse maistuu kaikille

02.11.2015 10:12 - Reija Saarinen

Herkullisen moussen valmistamiseen ei mene kauaa, mutta tulos vie kielen mennessään.  

Suklaa on herkku, josta pitävät lähes kaikki. Juuri siksi se onkin oiva valinta jälkiruokapöytään. Yksi varteenotettavista vaihtoehdoista on kahden raaka-aineen suklaamousse, joka suorastaan vie kielen mennessään.

Pilko muutama pala tummaa-, valkoista ja maitosuklaata erillisiin astioihin. Lisää jokaiseen astiaan reilu kaksi desiä vettä. Laita suklaat mikroon 30 sekunnin ajaksi ja sekoita tasaiseksi massaksi ja laita mikroon vielä 20 sekunniksi.

Laita tämän jälkeen jokainen suklaamassa omaan suljettavaan pakastepussiin ja tee massasta tasainen levy. Anna sen jäähtyä pakkasessa noin tunnin ajan.

Ota suklaa pakkasesta, laita kulhoon ja vatkaa se rikki. Lisää vielä vähän vettä ja vatkaa kunnes suklaa on kermamaista.

Lisää suklaamassaa kerros lasin pohjalle ja laita kupit jääkaappiin siksi aikaa, että toistat edellä mainitun kahdelle muulle suklaalle.

Kun kaikki kolme kerrosta on aseteltu lasiin, laita se jäähtymään vielä hetkeksi. Tämän jälkeen pääset nauttimaan. Halutessasi voit tehdä moussen vain yhdestä suklaasta, näin pääset helpommalla.

Tarkemman video-ohjeen näet alta.

Kilpailut

Uusimmat