IS: Väärin lämmitetty glögi voi olla terveyshaitta

27.11.2015 11:27 - Reija Saarinen

Kannattaako glögi lämmittää mikrossa vai kattilassa?

Joulun aikaan suomalaisille maistuu myös mausteinen herkkujuoma eli glögi. Tuo lämmin ja höyryävä  joulujuoma kannattaa kuitenkin lämmittää oikein, jottei tee siitä vahingossa itselleen epäterveellistä.

Asiantuntijan mukaan glögiä ei nimittäin koskaan kannata lämmittää kiehuvaksi.

- Glögi on sen verran hapanta, että jos sen kuumentaa kiehuvaksi, se voi irrottaa astiasta epäpuhtauksia juomaan, kertoo Eckes-Graninin tuoteryhmäpäällikkö Irma Mäki Ilta-Sanomien haastattelussa.

Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää siihen, ettei juomaa lämmitetä alumiini- tai metallikattilassa. Paras tapa herkun lämmittämiseen onkin tuttu ja turvallinen mikro.

- Lasista ei voi glögiin irrota epäpuhtauksia, ja kiehumisen tarkkailu mikrossa olevasta juomasta on helpompaa.


Lähde. Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat