Jatka rohkeasti kriisien yli! Näin ikääntyminen parantaa parisuhdettasi

30.03.2015 10:14 - Senni Loikala

Pariskuntien onni voi tutkimuksen mukaan lisääntyä vuosien mittaan.  

Monet rakastavaiset saattavat pelätä turhaan, että kumppani kävisi esimerkiksi vieraissa tai pettäisi luottamuksen muuten. Pienten lasten äidit puolestaan voivat epäillä, ettei lapsi selviäisi yksinkertaisistakaan arjen haasteista ilman aikuisen ohjeistuksia. Tämänlaiset ajatukset eivät kuitenkaan piinaa ikuisesti, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan ikääntyminen tekee ihmisistä aiempaa luottavaisempia.

Vuosien varrella helpottaa

Luottamus ei ole ainoa asia, joka kehittyy iän myötä. Tutkimuksesta nimittäin selvisi, että ihmisistä tulee myös optimistisempia kuin nuoruuden vuosinaan. Myönteisen asenteen lisäksi ikääntyminen näyttäisi olevan iloinen asia myös kolmannella tavalla.

- Ihmiset, jotka luottavat aiempaa paremmin kokevat todennäköisemmin myös onnellisuutensa lisääntyvän ajan myötä, tutkija Claudia Haase selvittää.

Onnikin lisääntyy

Näin ollen ikääntymistä ei kannata pelätä. Silloin nimittäin myös pariskunnat luottavat toisiinsa aiempaa enemmän, ihmisistä tulee positiivisempia ja onnellisempia kuin nuorena.

Tutkimukseen osallistui lähes 200 000 ihmistä ympäri maailmaa.


Lähde: Spring

 

 

Haluatko saada suhteenne uuteen kukoistukseen? Avioliitosta ei kerrota kaikkea - lue täältä faktat, jotka voi tietää vain liiton kokemalla.

Kilpailut

Uusimmat