Johtuvatko yleisimmät vaivasi tunne-elämän ongelmista? Uusi selitys flunssalle

20.02.2015 14:00 - Anna Hopi

Britanniasta kotoisin olevan kirjailija Deb Shapiron mukaan tavallisilla sairauksilla ja kehon epätasapainotiloilla on yhteyksiä ihmisen tunne-elämään.

Naisen Kehosi paljastaa mielesi -teos opastaa, miten kehon kielen ja oireiden ymmärtäminen voi helpottaa paranemisprosessia. Moni ei välttämättä tule ajatelleeksi, että käsittelemättömät emotionaaliset ja psykologiset seikat voivat vaikuttaa fyysiseen terveyteen. Tunteilla ja ajatuksilla on Deb Shapiron mukaan yhteys tiettyihin kehon osiin.

Kirjailija esittää teoksessaan mullistavan väitteen, jonka mukaan kehon voisi parantaa mielen, ja mielen kehon avulla. Mitä Shapiro sanoo yleisimmistä ihmisten vaivoista?

Selkäkivut

Selkäranka on olemuksesi tukipilari, joka antaa sinulle tukea ja voimaa sekä suoraselkäisyyttä. Moni kärsii selkäkivuista ajoittain tai kroonisesti. Joskus selkäongelmat johtuvat loukkaantumisesta tai siitä, että nostetaan jotain painavaa, mutta tarkemmin katsottaessa myös psyko-emotionaaliset asiat vaikuttavat välillä taustalla. Selkään liittyvät eloonjäämistä koskevat asiat.

Vastuu elannon ansaitsemisesta, oman taakan kantaminen, perheen "selkärankana" oleminen, yksin selviäminen. Moni selkäongelmista kohtaa joskus myös ajatuksia kuten "Minua ei tueta" tai ""Minut jätetään pulaan". Asettaako joku tai jokin paineita sinulle? Tunnetko olosi ylikuormitetuksi?

Selän kivut kysyvät myös, että "Onko sinusta tullut selkärangaton tai voimaton?". Joskus selkä kipuilee ilmaisemattomia tuteita - kannatko sisälläsi raivoa tai kaipausta? Tuntuuko siltä, että olet selkä seinää vasten? Moni selkäkipu ei välttämättä saakaan alkuaan selkärangan ongelmista, vaan emotionaalisesta jäykkyydestä. Kokeile hengittää kipuun ja tunnustella, mistä voit päästää irti.

Vilustuminen

Immuunijärjestelmä on yksi kehon monimutkaisimmista ja tärkeimmistä järjestelmistä. Kyseessä on kykysi suojella itseäsi sairauksilta. Se on tietoisuutta sisäisen ja ulkoisen välisestä suhteesta ja siitä, missä määrin tämä suhde vaikuttaa sinuun. Pystyt tekemään eron sen välillä, mikä on sinua ja mikä ei - tekemään eron itsen ja muun välillä.

Voisit vilustua jatkuvasti ympärillämme ajelehtivien virusten takia, mutta kuinka useasti todellisuudessa sairastut? Ehkä pari kertaa vuodessa? Vilustumisen todellinen syy ei ole se, että olet altistuntu jonkun toisen flunssalle, vaan se, että flunssaviruksen kohtaamisen hetkellä vastustuskykysi oli heikko ja immuniteettisi alentunut. Sairauden alitajuisesta puolesta voi ymmärtää kun miettii, miten se vaikuttaa elämääsi. Vilustumisessa se tarkoittaa, että ihmiset välttelevät sinua ja on epätodennäköistä, että muut haluavat lähellesi.

Se voi tarkoittaa, että tarvitse aikaa itsellesi. Saatat myös pyytää vilustumisella huomiota ja kiintymystä osaksesi, koska jokainen ottaa sinut niin itsestäänselvyytenä? Onko sinun sairastuttava tullaksesi huomatuksi. Flunssa taas antaa viestin, että jollakulla on ehkä elämääsi suuri vaikutus, mikä saa sinut epäilemään itseäsi. Virus lähettää sinulle selkeän viestin, että tarvitset aikalisän.

Päänsärky

Vietät paljon aikaa pääsi sisällä. Monille meistä päällä työskentely tuntuu turvalliselta ja normaalilta, kun taas toiminta sydämestä käsin voi tuntua uhkarohkealta ja ennustamattomalta. Päänsärkyyn on monta syytä, siihen voivat vaikuttaa hormonaalinen epätasapaino, vilustuminen tai flunssatartunta, tai stressi. Viimeisimmmässä tapauksessa pääsi sanoo: "Pysähdy, kuljet liian nopeasti, teet liikaa töitä, jotain unohtuu tai tukahtuu tässä prosessissa ja siksi sinun on tehtävä tilannekatsaus".

Päänsärky voi johtua esimerkiksi siitä, että vietät liikaa aikaa päässäsi ja ratkot asioita analyyttisesti sydämen kuuntelemisen sijaan. Jos piiskaat itseäsi kovasti päästäksesi saavutuksiin, pääsi saattaa reagoida kivulla. Tukahdutatko tunteitasi? Lisäksi joustamaton persoonallisuus ja halu jättäytyä pois ja vetäytyä omaan yksityiseen maailmaan voivat aiheuttaa kipua. Saatat lisäksi tarvita pelkästään liikuntaa. Joissain tapauksissa päänsärky viittaa ruoka- tai kemialliseen allergiaan.

Lähde: Kehosi paljastaa mielesi -teos.

 

 

Sairaus sai Jari Sillanpään lopettamaan alkoholin käytön. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat