Jonne Aaron Risteyksessä-levystä: "Siihen luottaa kuin vuoreen"

23.10.2014 10:06 - Anna Hopi

Rokkijuurilleen palannut Jonne Aaron julkaisee Risteyksessä-albumin 31. lokakuuta. Millaisin ajatuksin mies katselee tuotosta pitkän luomisprosessin valmistuttua?  

Risteyksessä-levy ei ole syntynyt hetkessä, vaan pidemmän prosessin tuotoksena. Matkaan on mahtunut tähdellä erilaisia vaiheita itsevarmuudesta epäuskoon - lopputulokseen hän on kuitenkin erittäin tyytyväinen.

- Tämä on ollut pitkä prosessi. Laulujen kirjoitus alkoi jo vuonna 2010. Näitä on viime vuodet tehty, mutta melko tuoreita. Studiossa kirjoitin viime hetkellä Ota mut -kappaleen. Se oli tuorein kappale ja viimeisintä mua. Sitä luottaa kuin vuoreen lauluihin ja fiilikseen, mutta hetkittäin on tullut epäuskoa, kun levy menee ihmisille, että mitenköhän tässä käy, kertoi Jonne Aaron Iskelmälle.

- Soitettiin jo Tampere-talossa, Sello-salissa ja Rauma-salissa. On tosi haasteellista soittaa ihmisille levyä, jota ei ole vielä julkaistu. Ihmiset oli vastaanottavaisia ja kärsivällisiä. Ainakaan kukaan ei lähtenyt pois paikalta. Oli hienoa, että jopa Espoossa kehäkolmosen sisäpuolella jengi nousi käskemättä pystyyn bilettämään.

- On yleisölle haasteellisempaa mennä kuuntelemaan kappaleita, joita ei ole kuullut ennen. On se vähän hohhoijaa. Mutta ajattelepa mitä on olla siellä lavalla. Vetää biisit ja pitää yleisö siinä. Se on mielenkiintoista - hämmentävää ja hienoa. Levystä tuli väkevä. Toivon, että ihmiset löytävät tämän levyn, että saan tehdä vielä kolmannenkin.

 

Iskelmäfestivaaleilla kuultiin jo kesällä Jonne Aaronin Kirosanoja-kappale uudelta levyltä. Katso video täältä.

Kilpailut

Uusimmat