Juha Tapio menetti läheisensä: "Elämä on arvaamatonta"

06.10.2015 09:59 - Anna Hopi

Laulaja Juha Tapio oppi tuntemaan viime syksynä, mitä menetys on.

Juha Tapion Älä lähde vielä pois -kappale on pintatasoltaan rakkaus- ja parisuhdelaulu. Siinä on kuitenkin syvempiä merkityksiä kulissin takana.

- Älä lähde vielä pois -kappaleessa mennään balladimaisemaan. Tämä oli ensimmäinen laulu, jonka sain valmiiksi tälle levylle. Älä lähde vielä pois -kappaleen syntymiseen vaikutti se, että kaksi hyvää kaveria poistui tästä elämästä syksyn kuluessa. Se näkyi joissakin lauluissa teemoina, kertoi mies.

- Tässäkin kappaleessa kertoja sanoo toiselle henkilölle, että älä lähde vielä pois. Elämä on niin arvaamatonta, ettei sitä voi hallita ja ennakoida. Loppujen lopuksi sitä pysyvyyttä ei voi toiselta vaatia. Voi korkeintaan pyytää. Tuossa tullaankin siihen johtopäätökseen, että me ollaan tässä tänään, eikä huomisesta tiedä kukaan.

Anteeksiantavainen elämänasenne on tähden mukaan tärkeä, koska et voi milloinkaan tietää, koska näet ystäväsi viimeistä kertaa.

- Sovinnon teema on tärkeä, annetaan itsellemme ja toisillemme anteeksi. Jos voit niin ole mun kanssa tämä päivä. Huominen on huomenna, heittää Tapio viitaten erään rap-yhtyeen kuuluisaan hittiin.

- Biisinä tämä on sellainen 80-luvun balladi ja olen kasvanut sellaisten kappaleiden ympäröimänä. Tuottaja Eppu Kosonen on itseäni nuorempi ja ei ole kasvanut biisien kanssa. Oli hauskaa, että aluksi hän vastusti albumin kasarielementtejä, mutta niin niitä vain alkoi sinne ilmestyä.

Kilpailut

Uusimmat