Kaipaako elämäsi muutosta? Tunnista tyytymättömyytesi

20.07.2015 11:10 - Emma Ylistalo

Tunnetko olevasi jumissa omassa elämässäsi? Tietyistä asioista voit huomata, että on aika muuttaa suuntaa elämässään.

Ongelmien huomaaminen on ensimmäinen askel niiden korjaamiseen. Kun tiedät mitä haluat ja tarvitset elämältä, pelko väistyy.

Nämä viisi merkkiä kertovat, että tyydyt elämässäsi vähempään kuin mitä ansaitset.

1. Olet tylsistynyt

Kun teemme asioita, jotka eivät kohtaa sen kanssa, mitä haluamme tai ketä olemme, tylsistyminen on väistämätöntä. Jos työsi ei anna sinulle tarpeeksi haastetta, tutki mikä ala vastaisi toiveitasi. Sen jälkeen ota riski, joka vie sinua lähemmäs sellaista elämää, jota todella haluat elää. Se saattaa olla pelottavin asia, mitä olet ikinä tehnyt, mutta se on sen arvoista. Varsinkin jos olet onneton tämänhetkisessä paikassa, jossa nyt olet, mitä sinulla on hävittävää?

2. Tunnet olevasi jumissa

Olemme varmaan kaikki kokeneet tämän jossain vaiheessa elämäämme. Tunnemme olomme neuvottomaksi, sillä emme tiedä kuinka voisimme vaikuttaa muutokseen. Kaikkien muiden tekemiset tuntuvat vetoavilta omiimme verrattuna. Muista kuitenkin, että muutoksen voi aina tehdä. Ota pieni askel kerrallaan kohti sellaista elämää, jota tavoittelet. Tärkeintä on pysyä uskollisena omalle matkalleen.

3. Olet ahdistunut

Ahdistuneisuus ja levottomuus voivat olla lopputulos sille, että käyttäydymme tavalla, joka ei vastaa aitoja halujamme. Sen saattaa kuitenkin ohittaa helposti luulemalla sitä esimerkiksi työstä johtuvaksi stressiksi. Kannattaa kuitenkin miettiä onko kyse stressistä vai kenties väärästä työpaikasta.

Tilanteessa tärkeintä on kuunnella omaa kehoaan. Selvitä mitä se tarvitsee, oli se sitten lepoa, liikettä tai meditaatiota. Tee tarvittava, jotta saat rauhoitettua hermosi. Kun pahin ahdistuneisuus on poistunut, ala suunnittelemaan tietäsi pois elämästä joka aiheuttaa sitä.

4. Tunnet itsesi epävarmaksi

Emme aina halua myöntää tai huomioida tarpeitamme. Jos olet suhteessa jossa et saa kumppaniltasi tarvittavaa määrää tukea, se todistaa, että olet kenties tyytynyt liian vähään. On aivan oikeutettua haluta parisuhteelta tiettyjä asioita.

Omien tarpeiden ja halujen huomiotta jättäminen on sama kuin kertoisit itsellesi ettei niillä ole väliä. Tämä on suora tie oman itsetunnon vahingoittamiseen ja kurssi kannattaa muuttaa heti. Sinun täytyy opetella sinuiksi omien tarpeidesi kanssa ja ainoa tapa tähän on harjoitella.

5. Vaistosi tietää, että jotain on vialla

Jos jokin tilanne ei tunnu oikealta, älä työnnä tunnetta sivuun. Kuuntele intuitiotasi. Jos jokin ei tunnu oikealta, se ei usein myöskään ole sitä. Jos koet tällaisia tilanteita, ota aikaa miettiä niitä. Pohdi maalejasi ja pyrkimyksiäsi - oletko matkalla niitä kohti?

Kirjoita lista asioista, jotka eivät toimi ja tunnista ne alueet elämässäsi, joissa olet tyytynyt johonkin. Ala pohtia toimintasuunnitelmaa, jolla pääset kohti sellaista elämää, jota rakastat. Varo kuitenkin ylikuormittamasta itseäsi. Luo pieniä askeleita kohti sitä, minne haluat pyrkiä.

 

Lähde: Mind Body Green


Oman hyvinvoinnin vaaliminen auttaa rakastamaan itseään. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat