Kannattaako osaamista teeskennellä, jos taidot eivät riitä? 5 menestyksen askelta kertovat

06.11.2015 15:04 - Pauliina Jokinen

Mikäli haluat elämässä eteenpäin, suuntaa katseesi mukavuusrajojen ulkopuolelle.

Elämässä eteenpäin meneminen ei koskaan suju ongelmitta. Useimmiten joudut kohtaamaan uusia asioita, sopeutumaan ja miettimään, mitä todella haluat ja mihin pystyt.

Onkin aina ihailtavaa ja rohkeaa poistua omalta mukavuusalueeltaan. Haluat oppia jotakin uutta, testata omia rajojasi ja asettaa tavotteita. Tiedät olevasi matkalla jonnekin, vaikka sen eteen täytyykin tehdä hieman töitä.

Tärkeintä on uskoa itseensä, vaikka välillä epäusko saattaisikin hiipiä mielensopukkoihin. Muutamalla keinolla voit helpottaa epämukavuusalueelle hyppäämistä:

1. Ympäröi itsesi inspiroivilla ihmisillä

Ihmiset, joiden kanssa vietät aikaa insipiroivat, vaikuttavat asenteisiisi ja näyttävät esimerkkiä. Jos lähipiirisi ei tue muutostasi, etsi ympärillesi ihmisiä, joiden saavutukset ovat tehneet sinuun vaikutuksen tai jotka haluavat ajaa samoja asioita kanssasi.

2. Haasta kroppasi

Kun haastat itsesi fyysisesti ja viet itsesi äärirajoille, opit myös haastamaan itsesi muilla elämän osa-alueilla. Sinä pystyt, sinä osaat - ja jos et osaa, opettelet. Kun asetat itsellesi tavotteita ja saavutat ne, ymmärrät kaiken olevan mahdollista.

Itsensä ylittäminen vapauttaa myös endorfiineja, jotka saavat olosi tuntumaan hyvältä.

3. Etene pienin askelin

Mukavuusalueelta poistumisen ei tarvitse olla niinkään dramaattista. Suuretkin muutokset tapahtuvat askel askeleelta. Listaa asiat, joita sinun täytyy tehdä saavuttaaksesi päämääriäsi. Tee askelista mahdollisimman konkreettisia, jotta tiedät, mitä tehdä.

4. Keskity muihin

Kun tapaat muita ihmisiä, keskity siihen, mitä heillä on sanottavana. Voit oppia muiden kokemuksista ja kertomuksista, eikä sinun tarvitse kokea kaikkea oman kantapääsi kautta. Muiden kuunteleminen tekee myös sinusta aavistuksen paremman ihmisen.

5. Fake it until you make it

Kaikkea ei tarvitse osata heti. Voit esittää osaavasi asian niin kauan, kunnes todella hallitset sen. Kukaan tuskin huomaa eroa.

 

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat