Kannattaako sinun syödä ennen treeniä? Tutkimus vastaa

05.02.2015 14:09 - Eeva Rajala

Moni ajattelee treenin olevan tehokkaampi, jos sen tekee tyhjällä vatsalla. Tutkimus on nyt selvittänyt, onko parempi kuitenkin syödä jotain ennen urheilusuoritusta.

Syömisen väliin jättäminen esimerkiksi ennen salitreeniä ei välttämättä autakaan pääsemään eroon vatsamakkaroista. Tuoreen tutkimuksen mukaan treenaaminen tyhjällä vatsalla ei auta painonpudotuksessa yhtään sen enempää kuin jos treenaisi täydellä vatsalla.

Journal of the International Society of Sports -lehden julkaisemassa tutkimuksessa koehenkilöt jaettiin kahteen eri ryhmään. Kumpikin ryhmä juoksi juoksumatolla tunnin ajan. Toisen ryhmän jäsenille annettiin pirtelöjuomaa ateriankorvikkeena ennen treeniä, kun toinen ryhmä treenasi ilman ruokaa. Neljän viikon testijakson jälkeen kummassakin ryhmässä oli pudotettu painoa yhtä paljon.

- Uskotaan, että tyhjällä vatsalla treenaamisen aikana keho käyttää rasvaa polttoaineenaan eikä juuri syötyä ruokaa. Asiasta ei kuitenkaan ole minkäänlaista näyttöä, kertoo päätutkija Brad Schoenfeld Men's Health -lehdelle.

Schoenfeld kehottaakin syömään ennen treeniä, sillä monet inhoavat treenaamista tyhjällä vatsalla. Tutkijan mukaan kannattaa kuitenkin syödä oikein ja terveellisesti. Jos syöminen ennen treeniä tuntuu kuitenkin vastenmieliseltä ajatukselta, syömättä jättäminenkään ei tuoreiden tutkimustulosten mukaan ole välttämättä pahasta.

Lähde: Men's Health



Katso täältä koominen video miehestä, joka mokasi kuntosalilla - ja korjasi tilanteen kliseisellä tavalla.

Kilpailut

Uusimmat