Kärsitkö huonoista yöunista? Lue käytännön vinkit nukahtamiseen

07.12.2014 18:00 - Elina Jokela

Mitä tehdä, kun et saa unta? Moni kamppailee nukahtamisen kanssa ja sängyssä pyöriminen vain pahentaa asiaa. Tietyillä vinkeillä helpotat nukahtamistasi huomattavasti.

Varsinkin pimeänä talviaikana moni tarvitsee enemmän unta. Teet siis sängystä ison paratiisipedin, joka on täynnä pehmeitä tyynyjä ja peittoja. Juot lasin viiniä ja sytyttelet rauhoittavan tuoksuisia kynttilöitä. Entä, jos olet tehnyt kaiken tämän ja uni ei siltikään tule?

Lue alta vinkit siihen, mitä tehdä, kun pyörit tunteja sängyssä etkä millään saa unen päästä kiinni.

Mene pois sängystä.

Sängyssä pyöriminen vain pahentaa asiaa, sillä et voi pakottaa itseäsi uneen. Tee toisessa huoneessa jotain rauhoittavaa ja hiljaista - lue vaikka kirjaa. Kun sinua alkaa todenteolla unettaa, kipua takaisin sänkyyn ja nukahdat yllättävän nopeasti.

Älä mieti huomista.

Yksi suurimmista unettomuusongelmien syistä on oman tilanteen miettiminen. Mietit vain huomista ja kuinka väsynyt päivä tulee olemaan, koska et saa nukuttua. Sitten suurentelet ajatusta päässäsi ja tuntuu, ettet ikinä saa levättyä kunnolla. Ota rennosti! Jos yksi yö menee vähillä unilla, nukut seuraavana yönä enemmän.

Älä katso kelloa.

Kellon katsominen lisää stressiä, joten pistä kellosi piiloon. Kellon katsominen kertoo sen faktan, että aika kuluu nopeasti, etkä vieläkään ole unessa. Ajan unohtaminen auttaa nukahtamaan.

Tee muistiinpanoja.

Jos et voi olla miettimättä huomista palaveria, nouse sängystä ja kirjoita ajatuksesi ylös. Ajatusten kirjoittaminen auttaa unohtamaan ne.

Lähde: Women's Health


Haluatko nukkua paremmin? Lue täältä viisi asiaa, jotka eivät kuulu sänkyysi.

Kilpailut

Uusimmat