Ladataan
>

Kärsitkö stressistä? Tässä yhdeksän oiretta

Terveys ja hyvinvointi | 06.11.2012 07:28 | Antti Granlund | Luettu 6379 kertaa
Stressin oireina pidetään usein muun muassa päänsärkyä tai kireää pinnaa, mutta hermopaine ilmenee myös lukuisina muina oireina. Asiasta kertoo Everyday Healt -sivusto.

1. Hiustenlähtö
Vähäinen hiustenlähtö on normaalia, sillä uusia kasvaa pudonneiden tilalle. Stressi saattaa kuitenkin johtaa siihen että jopa yli puolet hiuksista putoaa pois.

2. Asioiden unohtelu
Pitkäaikainen stressi häiritsee aivosolujen kommunikkointia keskenään, mikä johtaa unohteluun tai jopa siihen, ettei ihminen pysty muodostamaan pysyviä muistikuvia.

3. Ongelmat hampaiden kanssa
Vaikka hampaistaan pitäisikin muuten huolta, stressin vaikutuksesta ihminen saattaa purra hampaitaa yhteen sekä päivällä että nukkuessaan. Hampaiden narskutus on huonoksi paitsi hampaille, myös leualle ja niskalle.

4. Iho-ongelmat
Stressi pahentaa jo olemassa olevia ihosairauksia, muun muassa psoriasista ja aknea. Se myös kuivattaa ihoa, jolloin ulkopuoliset pöpöt pääsevät hyökkäämään helpommin kiinni.

5. Päihteiden käyttö
Alkoholin tai huumeiden käyttäjille stressi saattaa toimia laukaisevana tekijänä. Tutkimusten mukaan lapsena koettu psykologinen stressi voi johtaa päihteiden käyttöön aikuisena.

6. Ongelmat seksissä
Useat miehet kokevat erektio-ongelmia joskus, mutta säännöllisiin ongelmiin syynä saattaa olla juuri sterssi. Stressi vaikuttaa seksuaalihalukkuuteen myös naisilla.

7. Keskittymiskyvyn puute
Stressaantuneet ihmiset eivät pysty keskitymään asioihin tarpeeksi hyvin. Tutkimusten mukaan keskittymiskyky palaa normaaliksi noin kuukaudessa sen jälkeen, kun stressistä on päässyt eroon.

8. Vastustuskyvyn heikkeneminen
Hermopaine voi johtaa myös vastustuskyvyn heikentymiseen, mikä johtaa luonnollisesti helpommin sairastumisiin.

9. Uniongelmat
Unettomuus voi johtua lukuisista syistä, mutta myös stressi vaikeuttaa nukahtamista ja heikentää unen laatua.

Lähde: Everydayheatlh.com

Avainsanat

stressi

Kommentit


EASTkeys=url_5182|stressi.....
Uusimmat
Lataa lisää
Lataa lisää