Kartoita lapsesi kumppani: 8 merkkiä hyvästä suhteesta

26.01.2015 13:21 - Anna Hopi

Vanhemmilla on monesti oma mielipiteensä lastensa puolisoista. Miten sinä suhtaudut oman jälkikasvusi tekemiin valintoihin ihmissuhderintamalla?

Tottakai toivoisimme lapsillemme tasapainoista, hyvää kumppania. Mistä sen sitten tunnistaa? Huffington Post kertoi kahdeksan asiaa, jotka kielivät siitä, että lapsesi rakkausasiat ovat mallillaan. Näin on, jos hänen kumppaninsa...

...Osaa nauraa itselleen.

Nauru on lääke moniin ongelmiin. Se tuottaa endorfiinia ja vähentää jännitystä. Ihmiset, jotka eivät ota itseään liian tosissaan pärjäävät paremmin haastavissa tilanteissa.

...Tekee yhteistyötä toisten kanssa, eikä ole marttyyri tai diktaattori.

Oikea tasapaino on tärkeää suhteessa - että teet oman osasi, mutta et liikaa. Yhteistö on tärkeää, että lapsesi kulta osaa pyytää apua sitä tarvitessaan. Tämä vähentää ylikuormitusta ja stressiä suhteessa.

...Omaa myös oman elämän ilman nais/miesystäväänsä.

Itsenäisyys on pitkän suhteen salaisuus. On tärkeää, että hän osaa viettää aikaansa myös ystävien kanssa ja löytää muita mielenkiinnonkohteita parisuhteen lisäksi.

...Pitää sanansa, mitä tulee annettuihin lupauksiin.

Lupaukset ovat tärkeä osa luottamusta. Jos vävysi lupaa vähentää luottokortin käyttämistä ja koko perhe pohtii menojen pienentämistä, on tärkeää nähdä, että se myös toteutuu.

...Ymmärtää, miksi aito ja suora kommunikaatio toimii kaikkien kanssa.

Kaikkia ei ole opetettu lapsuudessaan käsittelemään konflikteja ja kuuntelemaan ihmisiä, tai näyttämään empatiaa. Puoliso, jolla on näitä lahjoja on kullanarvoinen kelle tahansa.

...Tukee puolisonsa unelmia ja tavoitteita.

Vaikka ihmisellä on omat unelmansa, on tärkeää puhua parisuhteessa yhteisistä unelmista ja tukea myös toisen tavoitteita. Kaikki on osa yhteistä kokonaisuutta, jota kutsutaan perheeksi.

...Ei luovuta liian nopeasti.

Haasteet kasvattavat turnauskestävyyttä. Lapsesi puoliso on juuri oikeanlainen, kun hän kestää epämukavia yhteydenottoja ja sitä, ettei kaikki mene aina kuin Strömsössä.

...Näkee puolisonsa parhaana ystävänään, ei pelkästään avioliitto/seurustelukumppanina.

Kipinä ja seksuaalinen viehtymys saattaa aloittaa suhteen, mutta vaikkapa avioliittoon mentäessä ystävyydellä on suurempi merkitys liiton toteutumisessa. Jos lapsesi kumppani vaikuttaa arvostavan puolisoaan luonteenominaisuuksien perusteella, hän on saattanut löytää parhaan mahdollisen kumppanin.

Lähde: Huffington Post.

Kilpailut

Uusimmat