Käytä teepussi uudelleen - 7 nokkelaa arjen niksiä auttavat silmäpusseihin ja finneihin

20.01.2016 11:45 - Emma Ylistalo

Käytettyä teepussia ei teen juomisen jälkeen kannata heittää menemään, koska sitä voi käyttää monessa asiassa kotona.

Olet luultavasti kuullut jo monista hyvistä terveysvaikutuksista, joita saat teetä juomalla. Teepussista voi kuitenkin hyötyä vielä terveysvaiutuksia laajemmin. Lue alta loistavat kikat.

1. Kenkien raikastaja: Käytetty teepussi tuoksuu vielä roskiksessakin, joten miksi et hyödyntäisi tätä tuoksua? Laita kahdesta kolmeen käyttämätöntä teepussia kumpaankin kenkääsi ja anna yrttien tehdä taikansa. Jätä mielellään useammaksi päiväksi.

2. Finnien pehmentäjä: Rikoitko lupauksesi siitä, että et enää puristelisi finnejäsi? Jos näin kävi, kannattaa tämän jälkeen hoitaa finni kunnolla. Paina lämmintä, liotettua teepussia finnin kohdalla vähentääksesi jo puristetun finnin punoitusta tai saadaksesi alkavan finni nousemaan pintaan.

3. Silmäpussien pelastaja: Oliko sinulla vaikea päivä töissä? Laita lämpimät, käytetyt teepussit 15 minuutin ajaksi suljettujen silmiesi päälle helpottaaksesi väsyneitä silmiäsi.

4. Kasvien apuri: Sen sijaan, että heittäisit pois käytetyt teepussit, pirskota niistä ylimääräinen neste kasveille ja mullalle. Lehdet saavat niistä uutta eloa.

5. Käsien raikastaja: Kun olet käsitellyt voimakastuoksuisia aineksia kuten sipulia tai valkosipulia tai kuorinut esimerkiksi rapuja, haju saattaa jäädä käsiin vielä pesemisen jälkeen. Haudutettujen teepussien hierominen käsiin voi auttaa pääsemään eroon ikävistä hajuista.

6. Kylpykaveri: Rentouta stressaantunutta mieltäsi ja väsyneitä lihaksiasi vihreästä teestä tehdyllä kylvyllä. Laita vähintään viisi teepussia kuumaan veteen ja tee itsellesi rentouttava kylpy. Rentouttava tuoksu auttaa sinua rentoutumaan ja sen lisäksi vihreä tee on hyväksi iholle - ertiyisesti parantamaan auringonpolttamaa ihoa.

7. Lasien puhdistaja: Teen sisältämä tanniini sisältää luonnollisia vaikuttavia aineita, jotka ovat loistavia rasvaa vastaan taistelussa. Jätä tiskit likoamaan yöksi teepussien kanssa kuumaan veteen tai kokeile rätin kastamista teehen ja sillä pyyhkimistä.

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat