Kevätsiivouksen aika? Näin puhdistat keittiösi oikeaoppisesti

30.03.2015 13:28 - Anna Hopi

Talven aikana pakastimeen ja jääkaappiin on saattanut varastoitua epäterveellisiä ruokia, jotka eivät enää palvele kevään detox-dieettiä.

Moni haluaa uusiutua kevään tullen ja päästä eroon muutamista liikakiloista. Puhdistusdieetti onnistuu paremmin, jos keittiölle tekee oman kevätsiivouksen. Tärkeintä on luopua ruokatavaroista, joita et enää halua käyttää.

1. Jos tapanasi on heittää pakastimeen ruokaa ja unohtaa se sinne, nyt on aika puhdistaa pakastin kokonaan vanhoista ruokapakkauksista. Luovu mikropizzoista ja vanhoista jäätelöpakkauksista. Täytä pakastin jäädytetyillä marjoilla ja leikkele valmiiksi hedelmänpaloja smoothieita varten. Osta kasviksia, kuten herneitä, pinaattia ja parsakaalta, joita voit hyödyntää helposti ruoanlaitossa.

2. Kevennä jääkaappisi sisältöä. Heitä pois kaikki pilaantunut. Tämän jälkeen voit ostaa jääkaappiin ruokia, jotkoa säilyvät kaapissa useita päiviä, kuten appelsiineja, omenoita, kukkakaalta ja kaalta. Pidä aina jääkaapissa kananmunapakkausta, jotta voit tekaista itsellesi nopean proteiinilounaan.

3. Siivoa kuivakaapit roskaruoasta. Heitä pois rinkelit, keksit, energiapatukat ja karamellit. Välttele säilykkeitä. Pidä kaapeissa riisiä, kaurahiutaleita ja jauhoja leivontaa varten.

4. Katso, että keittiössä on kaikki paikallaan. Lusikat, kupit, tarjottimet... Kun astiat löytyvät helposti, on niiden käyttäminen kokkaamisessa ja esillepanossa paljon hedelmällisempää. Saat pienellä järjestyksellä aikaan siistin keittiön. Hanki keittiöön myös asianmukaisesti puhdistusaineet, joilla voit pyyhkiä tiskipöydän ja ruokapöydän sekä kaappien pinnat ajoittain.

Lähde: Huffington Post.

 

 

Haluatko siivota vaatekaappisi oikeaoppisesti kevään kunniaksi? Lue ohjeet täältä.

Kilpailut

Uusimmat