Kiemurteletko herkkuähkyssä? Asiantuntija kertoi vinkkinsä olosi parantamiseen

29.05.2015 17:03 - Reetta Haverinen

Vaikka olisit eilen vetänyt napaasi kokonaisen perhepizzan ja karamellipussin, tilanne on vielä pelastettavissa.

Vaikka housun nappikiristäisi kuinka, on täysin turhaa rankaista kroppaa edellispäivän herkutteluista. Parasta on, jos jatkat elämääsi normaalilla tavalla, etkä ajattele ylilyöntiäsi päivätolkulla.

- Palaa normaaliin ruokavalioosi heti seuraavana päivänä. Muista myös nauttia runsaasti vettä, varsinkin jos herkuttelusi ohessa tulit kumonneesi kurkkuusi yhden jos toisenkin alkoholijuoman, neuvoo ravistemusasiantuntija ja The Small Change Diet -kirjan kirjoittaja Keri Gans.

Gans myös vinkkaa, että ruokaähkyn jälkeisinä päivinä voi olla hyvä nauttia ruoka-aineita, jotka parantavat ruoansulatusta. Esimerkiksi kuidut ja probiootit hellivät vatsaa ja suolistoa.

Ota myös ilo irti ''energiatankkauksestasi'' ja pidä itsesi aktiivisena. Nyt sinulla on loistava sauma lähteä pitkälle kävelylenkille tai kokeilla salilla hieman astetta kovempaa treeniä. Älä kuitenkaan piiskaa itseäsi syömisiesi vuoksi monen tunnin mittaisilla urheilusuorituksilla. Muista, että yksittäinen ylilyönti ei merkkaa mitään, jos ruokavaliosi on muuten kunnossa.

Sinun ei myöskään tarvitse jättää välistä juhlia tai ravintolailtaa vain sen vuoksi, että sorruit ahtamaan napaasi edellisiltana levyllisen suklaata tai kulhollisen sipsejä. Voit tehdä ravintolassa ja juhlissa myös fiksuja valintoja. Tilaa pihvin sijaan salaattiannos tai keskity kahvikesteillä mieluummin yhteen tai kahteen laatuun, kuin että maistelisit koko kahvipöydän tarjoilut lävitse.


Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat