Kipu kertoo tunne-elämästäsi - katso mitä kehosi kipukohdat paljastavat

19.11.2015 09:32 - Senni Loikala

Kivut ovat usein yhteydessä henkisiin asioihin.

Kehon kolotukset liittyvät joskus muuhunkin kuin vain siihen, että kolautat kyynärtaipeesi terävään kulmaan tai kattila tipahtaa varpaillesi.

Higher Perspectives -sivusto listasi erilaisia kipuja, jotka saattavat olla seurausta henkisistä asioista. Esimerkiksi tietyt, pitkään jatkuneet tunteet voivat aiheuttaa jopa fyysisiä kipuja.

Alla olevia syy-seuraus-suhteita ei kannata lukea faktoina, vaan ne saattavat ennemminkin käynnistää pohdinnan siitä, voivatko omat säryt johtua ajattelumalleistasi tai tunteistasi. Katso, mitä omat kipusi saattavat kertoa sinusta.

Päänsärky

Stressin kerrotaan voivan laukaista päänsäryn. Tällöin kannattaa pyrkiä lievittämään stressiä lisäämällä esimerkiksi rauhoittumishetkiä päivään.

Niskakipu

Väitetään, että niskasärky saattaa joskus johtua siitä, että sinun olisi vaikea antaa muille tai itsellesi anteeksi. Tällöin voi olla hyvä keskittyä niihin asioihin, joita rakastat muissa.

Hartiakipu

Hartiasäryt saattavat joskus johtua siitä, että kannat tunne-elämässäsi jotakin erityisen raskasta taakkaa. Sinun kannattaa opetella välttämään ongelmia ja uskoutua murheista jollekin läheisellesi.

Yläselkä kipeänä

Yläselän kipujen väitetään joskus johtuvan siitä, ettet tunne saavasi riittävästi henkistä tukea. Saatat tuntea, ettei sinua rakastettaisi tai haluttaisi. Jos olet sinkku, kannattaa sinun tällöin suostua treffeihin.

Alaselkää sattuu

Jos alaselkäsi on säännöllisesti kipeä, saattavat raha-asiat väitteen mukaan painaa sinua liikaa. Tällöin on monesti viisasta hankkia tukea niiden järjestämiseen.

Kyynärpäät kipeinä

Kyynärpäiden kipujen väitetään kertovan siitä, kuinka hyvin siedät muutoksia. Jos kätesi ovat kankeat, saattaa elämäsi tuntua hankalalta. Tällöin kannattaa tehdä edes pieniä, raikastavia muutoksia.

Käsikipu

Kivut käsissäsi saattavat viitata siihen, ettet tunne tulevasi niin hyvin toimeen muiden kanssa, kuin toivoisit. Panosta siihen, että tutustut uusiin ihmisiin tai pyydä esimerkiksi työkaveria lounaalle kanssasi.

Lantion seudun kivut

Säryt lantion seudulla voivat viitata siihen, että pelkäät mennä elämässäsi eteenpäin. Saatat tällöin olla liian varovainen tekemään päätöksiä.

Polvikipu

Polvikipujen väitetään johtuvan joskus liian suuresta egosta. Tällöin kannattaa opetella nöyryyttä ja pistää itsensä likoon yhteisen hyvän eteen.

 

Lähde: Higher Perspectives

Kilpailut

Uusimmat