Kissa- ja koiraihmisten luonteissa on eroa - tunnistatko itsesi?

06.01.2015 10:56 - Elina Jokela

Oletko kissa- vai koiraihminen? Live Sciencen uudehkon tutkimuksen mukaan lemmikki määräytyy luonteenpiirteiden mukaan.

Uudehko tutkimus kertoo, että koiraihmiset ja kissaihmiset omaavat eri piirteitä. Business Insider julkaisi Live Sciencen vuoden 2014 tutkimuksen kissa- ja koiraihmisisten eroista. Kummasta kuvauksesta tunnistat itsesi?

Koiraihmiset ovat vilkkaampia persoonia - eli he ovat enemmän energisempia ja lähtevämpiä ihmisiä sekä noudattavat sääntöjä. Kissarakastajat taas ovat avoimempiaa herkempiä kuin koirarakastajat. Kissaihmiset ovat sovinnaisia ihmisiä ja ovat mieluummin tarkoituksenmukaisia kuin noudattavat sääntöjä. Kissaihmiset saattavat joskus olla myös älykkäämpiä kuin koiraihmiset.

On ymmärrerrävää, että koiraihmiset ovat elävämpiä. He haluavat liikkua ulkona, puhua ihmisille ja tehdä koiran kanssa kaikkea. Kissa taas ei tarvitse ulkoilua, joten kissaihmset voivat jäädä kotiin lukemaan.

Koirarakastajat pitävät kumppanuussuhdetta parhaimpana koiransa ominaisuutena. Yleensä kissa- tai koirarakastajat kuvailevat lemmikkinsä parhaimpia ominaisuuksia siten, että ne piirteet kuvaavat myös omistajaansa. Kissarakastajat pitävät kissansa hellyydestä ja tunteellisuudesta.

On mahdollista, että ihmiset valitsevat lemmikkinsä oman persoonansa perusteella. Kissat nähdään usein itsenäisinä eläiminä, jotka ovat varovaisia. Jos näet itsessäsi nämä piirteet, olet luultavasti kissaihminen.

Lähde: Business Insider

 

Katso hauska video syyllisestä koirasta täältä.

Kilpailut

Uusimmat