Kohtaa neljä yleisintä pelkoasi!

10.11.2014 16:00 - Elina Jokela

Joskus pelkomme ohjaavat elämää, mutta niistä voi myös päästä eteenpäin ahkeran käsittelyn avulla.

Pelko on täysin normaali ja terve tunne. Ihminen tuntee yleisimmin pelkoa, kun kohtaa tilanteen, jota ei voi hallita. Huffington Post listasi neljä yleisintä pelkoa.

 1. Epäonnistuminen

Me emme koskaan tiedä tulevaisuudesta ja se tuntuu pelottavalta. Ehkä näemme epäonnistumisen merkkinä siitä, ettemme ole tarpeeksi hyviä. Epäonnistuminen merkitsee usein myös sitä, että meillä on tilaisuus tarkistaa suuntaamme uudelleen ja oppia. Jos ei koskaan epäonnistu, ei myöskään saavuta menestystä.

2. Terveys

Terveyden menettämistä ei pitäisi pelätä, eikä ottaa siitä stressiä. Oman vartalon kuunteleminen on ensimmäinen askel terveelliseen ja tasapainoiseen elämään.

3. Vanheneminen

Vanheneminen ei ole helppoa. Me pelkäämme tulevaa, mutta kannattaa ajatella vanheneminen mielenkiintoisena matkana ihmiselämään. Kannattaa pyyhkiä tulevaisuuden pelot pois, ja korvata pelot kiinnostuneella uteliaisuudella.

4. Riskit

Joskus ihminen ei ota riskejä elämässään, koska pelkää epäonnistumista. Epämukavuusalueella henkilö voi kuitenkin oppia eniten. Jos pelkäämme ottaa riskejä, saatamme menettää monia hyviä kokemuksia elämässä, esimerkiksi rakkaudessa, töissä sekä koulutuksessa.

 

Lähde: Huffington Post

 

Lue täältä, mitkä ruoka-aineet tekevät ihmeitä terveydelle.

Kilpailut

Uusimmat