Kuinka käsitellä aggressiivisia ihmisiä? Lue vinkit tilanteiden selvittelyyn

31.12.2014 10:02 - Elina Jokela

Olemme kaikki kohdanneet aggressiivisia ihmisiä. Tällaisissa kohtaamisissa on hyvä pysyä rauhallisena ja asettaa rajat toisen käytökselle.

Aggressiivinen ihminen keskeyttää, kun yrität puhua ja puhuu päälle kovempaa kuin sinä. Nämä ihmiset koettelevat rajojasi ja saavat olosi turhautuneeksi. He vaativat enemmän ymmärrystä.

Seuraavat asiat kannattaa pitää mielessä, kun olet aggressiivisen ihmisen seurassa.

Ole rauhallinen.

Aggressiivisen ihmisen seurassa kannattaa olla rauhallinen ja rauhoitteleva. Vihaisena et saa aikaan minkäänlaista tulosta, vaan lähdet mukaan tiuskimiseen ja huonoon käytökseen.

Ole empaattinen.

Yleensä ihmiset ovat aggressiivisia esimerkiksi stressaantuneena tai univelkaisena. Mikä tahansa onkaan syy kiukkuun, kannattaa muistaa toisen olevan stressaantunut. Ole empaattinen ja ymmärtäväinen, niin ongelma voi aueta ja siitä voi puhua.

Ilmaise huolesi.

On hyvä olla huolissaan toisesta ihmisestä. Voit yrittää hellästi kysellä aggressiivisen ihmisen stressin syytä. Joskus puhuminen auttaa.

Ole rehellinen itsellesi.

Jokainen meistä välillä on aggressiivinen stressin alla. Kysy läheisiltäsi, kuinka oma käytöksesi vaikuttaa heihin. Jos huomaat jonkun kiukkuavan sinulle ilman syytä, sano asiasta rehellisesti, ettet ole syypää tilanteeseen.

Puhu asiasta.

Jos aggressiivinen ihminen on esimerkiksi kumppanisi tai perheenjäsenesi, ota aggressiivisuus puheeksi. Aggressiivisuus ei ole hyvästä ja siitä pitää pystyä puhumaan sekä selvittämään ongelmat.

 Lähde: Huffington Post


Riiteletkö aviomiehesi kanssa oikein? Lue 8 sääntöä täältä.

Kilpailut

Uusimmat