Kumpi on viehättävämpää kalpeus vai rusketus? Naiset vastasivat

04.06.2015 19:40 - Rea Tallgren

Moni metsästää kesän tullen itselleen rusketusta. Mutta onko se todella naisten mielestä kaunista?

Tuore brittikysely haastatteli tuhatta naista tavoitteenaan selvittää se, pitävätkö naiset itse rusketusta enää seksikkäänä vai onko kalpeus kesän 2015 tärkein juttu. Iältään naiset olivat 25-66.

Päivetys on tavoiteltavaa - oranssi väri ei

Selvityksessä kävi ilmi, että rusketus todellakin pitää pintansa naisten kauneusihanteiden kärjessä.

Ruskettunutta ihoa piti tavoiteltavana 57 prosenttia vastaajista. He sanoivat, että rusketus sai heidät tuntemaan olonsa kauniimmaksi, itsevarmemmaksi ja hoikemmaksi.

Rusketuksen laadulla ja värillä kuitenkin on väliä. Liian oranssia ja tummaa rusketusta ei pitänyt tavoiteltavana kuin kuusi prosenttia vastaajista. Sen sijaan hehkuvasta päivetyksestä haaveili vastaajista peräti kolmasosa vastaajista, eli yli 300 naista.

Tärkein kauneustrendi

Vastanneista naisista suurin osa oli sitä mieltä, että rusketus ja päivettyminen olivat kesän kauneustrendeistä tärkeimmät. Ruskettuminen meni ohi muun muassa kauniista ja viimeistellystä hiustyylistä, kynsien kunnosta ja ulkonäöstä sekä meikkitrendien noudattamisesta.

Puolet naisista haaveili erityisesti saavansa kesällä ruskeat jalat, 16 prosenttia piti tavoitteenaan ruskettaa kätensä ja ylävartalonsa. Kahdeksan prosenttia haaveili saavansa väriä nimenomaan kasvoille.

Lähde: Daily Mail

 

Kilpailut

Uusimmat