Laihdutusmyytit rikottiin kertarytinällä - viini ja suklaa ovatkin hyvästä!

15.05.2015 18:13 - Rea Tallgren

  Vuosikausien uran tehnyt tohtori Tim Spector sanoo, ihmisen kannata laihduttaessaan laskea kaloreita. Satunnainen herkuttelu voi jopa auttaa painon pudotusta, kunhan siitä ei tee tapaa.

Tim Spector on Lontoossa sijaitsevan, arvostetun King's School Collegen lehtori. Hän on tutkinut ruokavalioita ja laihtumista jo vuosikausien ajan. Mies on nyt tiivistänyt vuosikausien tutkimukset uutuuskirjaansa, joka kantaa nimeä The Diet Myth: The Real Science Behind What We Eat.

Yhdeksän kilon ratkaiseva ero

 

Spector on erikoistunut identtisten kaksosten seuraamiseen. Hän on halunnut selvittää sen, kuinka suuri osa painonvaihteluilla ja ihmisten vartalomalleilla on perinnöllisyyden ja geenien kanssa. Vuosien aikana mies on seurannut yli 3000:a identtistä kaksosparia.

 

Uutuuskirjassaan mies kertoo esimerkiksi, että jos identtiset kaksoset noudattavat tasan samanlaista ruokavaliota kuuden viikon ajan, saattaa ero painonvaihtelussa olla peräti yhdeksän kiloa. Tämä siis, vaikka elämäntavat ruokailu mukaanlukien olisivat siis täysin identtiset. 

 

Spector uskookin, että suuri tekijä painonvaihteluissa ja siinä, minkä kokoisia ihmiset ovat, on sillä, millaisia bakteereja elimistössämme viihtyy.

Suklaata ja viiniä? Anna mennä

 

Jotkut bakteerit ovat omiaan nopeuttamaan aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta - toiset taas eivät. Näillä bakteereilla on miehen mukaan paljon suurempi merkitys kuin kuunaan on luultukaan.

Spectorin mukaan ihmisen, jonka bakteerikanta ei ole laihtumiselle tai hoikkuudelle otollinen, ei kannata kuitenkaan masentua. Omaa bakteerikantaansa voi muokata ruokavalion ja liikunnan avulla.

Apua säännöllisyydestä

 

Tärkein seikka on nimenomaan säännöllinen ja tehokas liikunta, jolla bakteerikannan voi muokata laihtumiselle otolliseksi. Tarkemmin mies kertoo asiasta kirjassaan. Sen Spector on kuitenkin valmis kertomaan, että kaloreiden laskeminen saattaa olla täysin yliarvostettua ja turhaa. Hänen mukaansa tärkeintä on ruokavalion ja liikunnan saumaton liitto ja tasapaino elämässä.

Miehen mukaan esimerkiksi tumman suklaan nauttiminen on täysin sallittua - kuten myös viinin ja oluen. Miehen mukaan kaikissa kolmessa herkussa on todistetusti ominaisuuksia, jotka tasapainottavat ihmisen elimistön bakteeristoa.

Lue myös: Kuukauden kestävää armotonta superdieettiä hehkutetaan: "Uudelleenohjelmoi kropan täysin"

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat