Litteän vatsan voi saada ilman treeniä ja dieettiä - katso miten

12.01.2016 10:00 - Reija Saarinen

Nesteytyksellä ja kävelyllä pääsee jo pitkälle.

Litteä vatsa on monen haaveena. Onneksi sen voi saada myös ilman superkovaa treeniä, kunhan muuttaa vain muutaman oleellisen asian omista elintavoistaan.

1. Kiinnitä huomiota ryhtiin

Hyvä ryhti saa kenen tahansa keskivartalon näyttämään hetkessä paremmalta. Kun ryhti on hyvä, harjoittaa ihminen myös huomaamattaan keskivartalon lihaksia.

2. Juo riittävästi

Riittävä nesteytys on kaiken a ja o. Kun keho kärsii nestehukasta, se alkaa varastoida nesteitä. Pidä siis huoli, että juot vähintään 6-8 lasillista vettä joka päivä.

3. Käy vessassa

Ummetus aiheuttaa herkästi turvotusta ja tukalaa oloa. Pidä siis huoli siitä, että syöt kuituja, jotka pitävät vatsan ja aineenvaihdunnan kunnossa. Muista myös, että menet vessaan aina silloin kun siltä tuntuu. Jos aivot tottuvat ristiriitaisiin viesteihin, saattaa se johtaa myös ikävään ummetukseen.

4. Syö oikein

Pidä huoli siitä, että pureskelet ruokaa ainakin 10 kertaa ennen kuin nielaiset sen. Jos palat ovat liian suuria, joutuu ruoansulatus tekemään niin sanotusti ylitöitä, mikä taas voi johtaa ilmavaivoihin sekä ruoansulatusongelmiin. Tämän lisäksi, kun syö nopeasti on myös alttiimpi ahmimaan ilmaa.

5. Kävele

Yritä kävellä vähintään 30 minuuttia päivässä. Tämä helppo ja yksinkertainen kikka auttaa pitämään aineenvaihdunnan käynnissä ja pitää näin ollen myös vyötärölinjan kunnossa.

6. Luovu purkasta

Purukuminen syöminen saa ihmisen nielemään enemmän ilmaa, sen vuoksi myös maha saattaa pömpöttää.

7. Rentoudu

Stressi aiheuttaa helposti myös ummetusta. Tämän lisäksi se lisää kortisolin tuotantoa, mikä taas lisää rasvan määrää kehossa suojellakseen elintärkeitä elimiä.

 

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat