Haluatko kaiken irti päiväunistasi? 5 ohjeella täydelliseen rentoutukseen

08.12.2014 14:51 - Elina Jokela

Mikäs sen parempaa kylmänä talvisena iltapäivänä kuin ottaa omalla kotisohvalla pienet päiväunet? Jotta hetki olisi mahdollisimman rentouttava, kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi kahvinjuontiin.

Uninen olo ennen iltaa on täysin normaalia. Moni meistä tuntee olonsa uneliaaksi iltapäivällä, eikä jaksa olla enää skarppina. Päiväunet auttavat ylläpitämään virkeää oloa sekä parantavat muistia. Asiantuntijat ohjeistavat, ettei kannattaisi nukkua tuntia pidempään. Viidellä ohjeella saat eniten irti puolen tunnin nokosistasi.

Löydä päiväunien kultainen keskitie.

Ajoitus on tärkeintä ja päiväunien paras aika olisi keskellä vuorokautta. Ennen lounasta on liian aikaisin ja liian myöhäiset iltapäiväunet vaikuttavat yöuniin.

Pidä ne lyhyenä.

Kannattaa pohtia ennen päiväunia, kuinka kauan aikoo nukkua ja laittaa herätyskello soimaan. Nopeat ja hyvät päiväunet kestävät yleensä 30 minuuttia. Tunnin päiväunilla saatat ehtiä syvään unitilaan, joka vaikuttaa heräämisen vaikeuteen sekä loppupäivän fiilikseen.

Nuku sohvalla.

Sänky lähettää keholle vääriä signaaleja. Se viestittää yöstä ja pitkistä unista, kun taas sohva on parempi paikka päiväunille. Se on mukava, muttei liian lokoisa lepopaikka.

Hiljaisuus.

Monesti aivot tarvitsevat ajoittaista hiljaisuutta päästäkseen lepotilaan. Huoneessa pitää myös olla sopivan pimeää sekä oikea lämpötila, että keho pystyy rentoutumaan.

Säännöstele kahvia.

Kahvin kofeiini alkaa vaikuttamaan vasta 20-30 minuutin kuluttua, joten juo kuppi ennen päiväunia ja heräät täysin pirteänä. Älä kuitenkaan juo liikaa kahvia päivän mittaan, koska se saattaa vaikuttaa kokonaisvaltaiseen rentouden tunteeseen päivällä.

Lähde: Huffington Post



Kärsitkö huonoista yöunista? Lue käytännön vinkit nukahtamiseen täältä.

Kilpailut

Uusimmat