Lupa ajatella vain itseään - paranna itsetuntemustasi 4 vinkillä

22.10.2014 19:36 - Anna Hopi

Ihmisellä menee usein aikaa toisista huolehtimiseen, mutta tosiasiassa jokainen voi ottaa myös aikaa itselleen. Kokeile neljää ohjetta, joilla voit oppia tuntemaan tarpeesi paremmin.

Taiteilijatreffit

Kirjailija ja luovuuden asiantuntija Julia Cameronin mukaan kannattaa järjestää itselleen säännöllisesti vapaa-aikaa mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi tunnin päivässä.

Joutilaana ollessasi voit viedä itsesi taiteilijatreffeille. Ideana on, että alat katsella maailmaa lapsenomaisella uteliaisuudella. Tee asioita, jotka herättävät lapsekkuutesi. Leivo lempikakkusi, vieraile lahjatavarakaupassa, katso mustavalkoinen elokuva - mitä tahansa, mikä vetoaa luovuuteesi.

Tulet huomaamaan positiiviset vaikutukset, jos vietät säännöllisesti itsesi kanssa aikaa ja annat luovuudellesi tilaa herätä, liikahdella ja puhjeta kukkaan.

Meditaatio

Jos et ole aiemmin meditoinut, kannattaa sinun aloittaa tyyneyttä ja selkeyttä elämääsi tuova harrastus ensin vain lyhyinä, rauhoittavina hetkinä. Varaa aluksi kaksi minuuttia päivästäsi pelkästään istumiselle ja hengittämiselle.

Parin viikon päästä pidennä aika kolmeen minuuttiin, sitten neljään. Toki voit meditoida niin kauan, kunnes tunnet saavasi siitä parhaat hyödyt.

On hyvä kuitenkin muistaa, että meditaatio on koko elämän kestävää harjoitusta. Sen avulla pystyt tarkastelemaan ja hallitsemaan aiempaa paremmin sisäistä elämääsi.

Tavoittamattomissa oleminen

Jos tahdot tuntea olosi tyynemmäksi ja vahvistaa sisäistä minääsi, voi apu paljastua hieman yllättävästä seikasta. Lääke voi nimittäin löytyä teknisten vempainten unohtamisesta. Pidä kännykkä kaukana hyppysistäsi, jätä kannettava tietokone kotiisi ja antaudu oleskeluun, jota ei voi keskeyttää yksikään laite.

Eristäytyminen aika ajoin tekniikan maailmasta parantaa oloasi, koska olemme tehneet laitteista välikappaleita, joita käyttämällä voimme näennäisesti päästä ongelmistamme. Peitämme kiusallisen hiljaisuuden näppäilemällä puhelinta. Olemme virtuaalisesti yhteydessä ihmisiin, joille meillä ei oikeasti olisi mitään asiaa.

Jättämällä koneet voimme luoda syvemmän kontaktin yhteen maailman tärkeimmistä ihmisistä, omaan itseemme.

Kirjoittaminen

Jos et ole vielä löytänyt muistikirjojen ihanaa maailmaa, nyt voi olla aika muuttaa asia. Kirjoita päivittäin viidestä kymmeneen minuuttia ajatuksenvirtaa. Unohda oikeinkirjoitus ja rajat, ja keskity tunteittesi ja ajatustesi kirjaamiseen.

Kirjoittamalla voimme selkeyttää vaikeilta tuntuvia asioita ja monet kokevat, että kivi vierähtää sydämeltä, kun ongelmat päätyvät sanoiksi paperille. Samalla ajatusten kirjaaminen ylös on turvallista, sillä kukaan ei ole tuomitsemassa niitä.

Lisäksi tuottamasi teksti osoittaa, ettet koskaan ole yksin - sinulla on aina itsesi, ja omaa seuraansa kohtaan ei koskaan kannata olla välinpitämätön.

Lähde: MindBodyGreen


Miten saavutat hyvän itsetunnon hetkessä? Se on helppoa näillä vinkeillä!

Kilpailut

Uusimmat