Menestytkö urallasi, nainen? Parhaimmat terveysvinkit juuri sinulle

17.08.2015 12:24 - Tiina Svensk

Jos työ vie elämästäsi suuren osan, sinun kannattaa pitää huolta itsestäsi.

Jos urasi on nousukiidossa, ja haluat panostaa työelämään, kannattaa muistaa yksi asia: menestyminen vaatii jaksamista. Kun pidät itsestäsi huolta, jaksat panostaa vaativiinkin työtehtäviin.

She Knows -sivusto listasi tärkeimmät terveysvinkit naiselle, jonka kalenteri on täynnä palavereja ja työmatkoja. Seuraaville asioille kannattaa järjestää aikaa omasta aikataulusta:

1. Syö monipuolisesti: Monipuolinen ruokavalio on helppo mahduttaa omiin aikatauluihin, ja kiireen keskellä se auttaa sinua jaksamaan halki päivän. Panosta monipuolisuuteen ja tasaiseen ateriarytmiin.

2. Liikuta kehoasi: Sinun ei tarvitse puurtaa tuntikausia salilla, mutta varmista, että kehosi saa liikettä jokaikinen päivä. Leiki lapsesi kanssa, hoida puutarhaa viikonloppuisin, kävele töihin kaverisi kanssa - liikunta on myös hetki rentoutumiselle.

3. Älä laihduta diettaamalla: Älä laihduta dieetillä, jossa on vähän kaloreita tai tiukat rajoitukset. Tarvitset energiaa jaksaaksesi töissä ja perheen kanssa, ja kehosi tarvitsee polttoainetta päivittäin.

4. Päästä irti paheistasi: Jos tupakoit, yritä lopettaa tai edes vähentää. Myös säännöllinen alkoholin käyttäminen ei ole hyväksi, jos työskentelet viikolla pitkiä päiviä.

5. Hanki lisäravinteita: Harva meistä saa riittävän määrän vitamiineja tai omega-3 -rasvahappoja ruokavaliostaan. Panosta siis laadukkaisiin lisäravinteisiin, jotka tukevat ruokavaliotasi.

6. Älä luovu yöunista: Vaikka yöunista on helppo siirtää aikaa muille askareille, älä tee niin. Vaali sen sijaan untasi, sillä se auttaa kehoasi ja aivojasi palautumaan. Mielesi on virkeämpi, ja työskentelet tehokkaammin. Samalla suojelet itseäsi mahdollisilta sairauksilta ja riskeiltä, kuten sydänkohtaukselta.

7. Aikatauluta lääkärinkäynnit: Käy säännöllisesti lääkärillä tarkastamassa yleinen terveydentilasi. Se auttaa sinua myös keskittymään mahdollisiin riskeihin, joita saatat kohdata verenpaineen, verensokerin tai painonhallinnan kanssa.

8. Ennaltaehkäise stressi: Tai katkaise stressikierre saman tien, kun se alkaa. Krooninen stressi on vakava terveysriski, mutta sitä on lähes mahdoton välttää työelämän haasteiden keskellä. Järjestä itsellesi siis aikaa, jolloin voit vain olla ja rentoutua.


Lähde: She Knows 

Kilpailut

Uusimmat