Miehen liikuttava kannustuskirje masentuneille ja itsetuhoisille: "Tiedän, miltä se tuntuu"

11.12.2014 08:20 - Anna Hopi

Masennuksesta kärsinyt blogisti luo tekstillään toivoa masentuneille.

Blogisti Seth Adam Smith kirjoittaa koskettavassa tekstissään masennuksesta kärsiville ja toivoo pystyvänsä auttamaan heitä kannustavilla sanoillaan. Kirjoittaja haluaa vapauttaa ihmiset itsetuhoisista ajatuksista, jotta he voisivat nähdä myös elämän hyvät asiat.

Suomensimme kirjeen vapaasti alle.

"Kaikille, jotka kärsivät masennuksesta,

En tunne sinua. En tiedä, kuka olet ja mistä tulet. En tunne taustaasi tai yksilöllisiä olosuhteita sinun elämässäsi. En tiedä, aiheutuuko masennuksesi geneettisistä asioista vai tapahtuiko menneisyydessäsi jotain pahaa. En voi tietää, kärsitkö juuri muutoksista elämässäsi vai menetitkö rakkaan ihmisen.

On paljon asioita, joita en tiedä masennuksestasi.

Kerron kuitenkin, mitä tiedän.

Tiedän, miltä se tuntuu.

Tiedän, miltä tuntuu, kun kukaan ei ymmärrä mitä koet.

Tiedän, miltä tuntuu olla yksinäinen väenpaljoudessa, kun joudut laittamaan iloisen naamion kasvoillesi ihmisten kanssa, kun oikeasti valut vain syvemmälle epätoivoon.

Tiedän, miltä tuntuu menettää kiinnostus kaikkiin niihin asioihin, jotka toivat aiemmin sinulle iloa ja onnea. Kun ruoat menettävät makunsa, luonto kauneutensa ja maailma värinsä.

Tiedän, miltä tuntuu jäädä yksin, kun kaipaat samanaikaisesti toisten tukea.

Tiedän, miltä tuntuu tehdä kaikkensa, jotta voisi täyttää sisällä riipivän tyhjyyden. Olen lääkinnyt itseäni ja yrittänyt turruttaa kipua kaikella - liialla nukkumisella, televisiolla, ruoalla, lääkkeillä ja muilla addiktioilla.

Tiedän, miltä tuntuu pudota polvilleen ja rukoilla Jumalaa ottamaan sinulta pois kamalan yksinäisyyden ja pimeyden mielestäsi. Ja tuntea sen jälkeen syvempää synkkyyttä.

Tiedän, miltä se tuntuu, koska olen kärsinyt masennuksesta lapsesta asti. Vuonna 2006 masennukseni kulminoitui itsemurhan yrittämiseen. Melkein kuolin.

Tiedän myös muutaman muun asian tämän lisäksi - siksi kirjoitan sinulle.

Tiedän, että on toivoa. Kuten yö kääntyy päivään ja kevät peittoaa talven, voit päästä masennuksen yli. Voit myös kehittyä ihmisenä sen ansiosta.

Elämämme on matka maan päällä. Kun menemme eteenpäin, käymme läpi kaikki sen kirjot. Vuorenvalloituksen huikeudet, tyynten niittyjen rauhan, kanjoneiden eristäytyneisyyden ja elämän eri vuodenajat. Kevään toivon, runsaan kesän, syksyn sadonkorjuun ja talven masennuksen ja pimeyden.

Käymme läpi kontrastit. Jotkut kanjonit tai talvet kestävät pidemmän aikaa. Oma masennukseni on antanut minulle arvostusta elämää kohtaan. Jonain päivänä seisot vuoden huipulla ja katsot elämääsi taaksepäin. Näet masennuksesi hetket ja niiden antamat huikeat opetukset. Tunnet ihmetystä miten kauniilta nekin hetket elämässäsi näyttävät.

Haluan sanoa kaikille masentuneille tai itsemurha-ajatuksia pohtiville: et ole yksin. Olemme tällä matkalla yhdessä. Lupaan sinulle, että toivoa on. Kurkotetaan toisiamme kohti ja kävellään yhdessä kohti auringonvaloa kohti."

Lähde: Family Share.

 

Masennus on hyvä kohdata oikein. Lue ohjeet täältä.

Kilpailut

Uusimmat