Miten pidät kesällä kuntoa yllä? Asiantuntija kertoi mitä kannattaa tilata ravintolassa

22.06.2015 13:11 - Reetta Haverinen

Jutta Gustafsbergin mukaan pieni herkuttelu ei vielä tuo vyötärölle makkaroita.

Kesäherkuttelu ei aina tarkoita pelkkää grillimakkaraa ja jäätelöä. Grilliin lämmössä on helppoa valmistaa myös kevyitä herkkuja. Kotona kevyesti syöminen onnistuukin varsin vaivattomasti, jos niin haluaa.

Ravintolassa moni kuitenkin pähkäilee, mitä uskaltaa tilata, jotta housujen vyötärö ei kiristäisi syyskuussa. Koko kansan rakastama tv-kasvo ja fitnesstähti Jutta Gustafsberg tietää, kuinka selvitä ravintolalounaista niin, ettei kalorisaldo pauku hurjasti yli sallittujen rajojen.

- Ravintoloissa kannattaa kiinnittää huomiota kastikkeisiin ja jättää ne vaikka pois. Kastikkeet ovat varsinaisia kaloripommeja, Gustafsberg kertoo.

Ranskalaisten vaihtaminen salaattiin ja paistettujen vihannesten vaihtaminen keitettyihin tai höyrytettyihin kasviksiin keventävät myös ateriaa kummasti. Lasiin ei myöskään kannata valita mitä tahansa.

- Jätä sokeriset juomat pois, Gustafsberg toteaa kaunistelematta.

Lomalla tekee mieli ottaa löysemmin myös kuntoilun kannalta. Vaikka salilla kävisikin hieman normaalia harvemmin, ei lepopäiviä kannata pitää silloin kuin siltä tuntuu. Gustafsberg kehottaakin miettimään jo etukäteen, milloin otetaan rennommin ja milloin treenataan. 

- Tee tarkka suunnitelma siitä, milloin pidät taukoa urheilusta. Kun olet jo etukäteen päättänyt päivät, jolloin pidät lepoa, ei liikuntatauko pääse kasvamaan kohtuuttoman pitkäksi, Gustafsberg vinkkaa.

Myös kesällä on siis hyvä pitää tiettyjä rutiineita ja suunnitelmia yllä. Jos laiskottelet toukokuusta elokuun loppuun, on treenauksen aloittaminen syksyllä huomattavasti vaikeampaa.

 

Tavallisen perheenäidin saattaa olla haastavaa pistää bikinit ylleen, koska moni häpeilee raskausarpiaan. Eräs nainen keksi tähän ratkaisun ja loi parhaat bikinit tavisnaiselle. Katso kuvat täältä.

Kilpailut

Uusimmat