Miten pitkään tulet elämään? Yllättävät asiat vaikuttavat ennusteeseen

19.11.2014 10:53 - Anna Hopi

Elintavat ja terveys vaikuttavat elämän pituuteen. Tärkeintä on se, miten hyvin keho sopeutuu erilaisiin oloihin. Tarkista, miten sopeutuva olet.

Pystytkö nousemaan lattialta ilman tukea?

Jos pystyt nousemaan lattialta ilman, että käytät käsiäsi apuna tai nouset ensiksi polvillesi, saatat elää pidempään kuin he, ketkä eivät pysty nousemaan lattialta vietäriukon lailla.

Näin väittää tutkimus, jonka mukaan keski-ikäisistä ja vanhuksista he, ketkä eivät pysty nousemaan lattialta ilman käsiensä tai polviensa tukea, kuolevat seitsemän kertaa todennäköisemmin kuuden vuoden sisällä kuin he, ketkä pinkaisevat sellaisenaan pystyasentoon lattialta.

Kuinka hyvin siedät kuumia lämpötiloja?

Ikääntyessä monet terveysriesat tulevat tutuiksi. Näkö ja tasapaino heikkenevät ja luista tulee hauraampia, mutta kaikki eivät välttämättä ole tulleet ajatelleeksi, että myös kyky sietää korkeita lämpötiloja huononee.

Tutkimusten mukaan he, ketkä sietävät hyvin korkeita lämpötiloja, elävät pidempään kuin vilukissat.

Kuinka usein harrastat seksiä?

Osa tiedemiehistä uskoo, että seksin säännöllinen harrastaminen voi pidentää elinikää. Brittitutkimuksen yhdessä alaryhmässä, jonka jäsenet saivat usein orgasmeja verrattuna muihin, riski kuolla ennenaikaisesti väheni puolella.

Tutkijoiden mukaan seksin runsaan harrastamisen ja elinajanodotteen nousun välille ei kuitenkaan voida vetää itsestäänselvää yhteyttä, mutta sillä voi olla posiitiivisia vaikutuksia myös elämän pituuteen.

Lähde: Wise Bread



Elämän pituuden lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota myös elämän laatuun. Matkustaminen voi olla keino luoda hyvää oloa elämään pitkän raskaan kauden jälkeen. Lue täältä lisää.

Kilpailut

Uusimmat