Näetkö toistuvasti unta, jossa putoat? Psykologi tulkitsee yleisimmät unet

10.11.2015 11:29 - Senni Loikala

Unen näkijä tulkitsee tietenkin itse unensa, mutta tietyt teemat toistuvat lähes kaikkien ihmisten unissa - siksi psykologit ovat muodostaneet niistä teorioita.

Psykologi Ian Wallacella on takanaan 30 vuoden ura, jonka aikana hän on tulkinnut yli 150 000 unta. Mies paljasti Independent-lehdelle yleisimmät unet sekä niiden merkitykset.

Uni: Osaat lentää

Merkitys: Kyky lentää unessa saattaa tarkoittaa, että olet päässyt vapaaksi jostakin raskaasta, sinua painavasta asiasta.

Huomioita: Monet tulkitsevat vapauden olevan seurausta pelkästään onnesta tai sattumasta. Wallace muistuttaa, että yleensä se on kuitenkin vaatinut tietoisesti tehtyjä, merkittäviä päätöksiä. Olet saattanut riuhtaista itsesi irti liian painavista vastuista.

Uni: Kontrolloimattomasti liikkuva menopeli

Merkitys: Auto viittaa kykyysi edistyä jossakin tietyssä asiassa. Hereillä sinusta saattaa tuntua, ettet pysty vaikuttamaan tarpeeksi omiin asioihisi tai menestymiseen.

Huomioita: Sen sijaan, että yrittäisit hoitaa tilanteen terävällä organisoinnilla ja järjellä, suosittelee Wallace sinua rentoutumaan. Kuuntele sydäntäsi ja luota vaistoihisi, jolloin löydät jälleen oikean suunnan.

Uni: Putoat

Merkitys: Putoaminen unessa viittaa, että saatat olla jumittunut johonkin tiettyyn tilanteeseen elämässäsi. Sinun kannattaa hengittää syvään ja uskaltaa jatkaa matkaa kevyempänä.

Huomioita: Älä pelkää, että menetät kontrollin asioihin. Sen sijaan luota itseesi ja siihen, että joskus asiat järjestyvät omalla painollaan.

Uni: Olet alasti julkisilla paikoilla

Merkitys: Valitsemme vaatteemme sen perusteella, mitä tahdomme muille näyttää itsestämme. Jos olet unessa alasti muiden näkyvillä, saatat tuntea itsesi haavoittuvaksi ja paljaaksi myös hereillä.

Huomioita: Sinun kannattaa olla avoin muiden seurassa ja pitää huolta, ettet ole turhan nöyrä. Kerro ja näytä muille rohkeasti asioista, joihin suhtaudut intohimoisesti ja joissa olet lahjakas.

Uni: Sinua jahdataan

Merkitys: Elämässäsi on jokin asia, tilanne tai ihminen, joka sinun olisi kohdattava. Tähän mennessä olet saattanut ajatella, että se on hyvin vaikeaa tai mahdotonta.

Huomiota: Unet, joissa jahdataan, Wallace tulkitsee kiehtovaksi mahdollisuudeksi. Uskalla kohdata vaikealta tuntuva asia, vaikka se pelottaisi sinua. Saatat päästä toteuttamaan todellisia kiinnostuksen kohteitasi ja löytää itsestäsi uusia kykyjä.

 

Lähde Independent

Kilpailut

Uusimmat