Nälkä kurnii jatkuvasti? Viisi syytä paljastavat miksi

08.04.2016 08:33 - Pauliina Jokinen

Joskus tuntuu, että vatsa kurnii koko ajan ja tekee mieli syödä.

Oletko ihmetellyt, miten saatat olla jälleen nälkäinen, vaikka edellisestä ruokahetkestä on kulunut vain tovi? Ravitsemusasiantuntija Shona Wilkinson listasi viisi syytä, miksi nälkä saattaa iskeä nopeastikin.

Syöt kahden edestä

Raskaana ollessa ruokahalu kasvaa. Vaikka sanonta kahden edestä syömisestä ei tarkoitakaan, että voisin tuplata ruokamääräsi, on sinun hyvä saada riittävästi ravintoa.

Voit kuitenkin tehdä terveellisiä ruokavalintoja ja napsia nälän iskiessä esimerkiksi hedelmiä tai kuitupitoisia ruokia.

Syöt liikaa hiilihydraatteja

Hiilihydraattipitoisen aterian syöminen illalla saattaa tarkoittaa huutavaa nälkää aamulla. Yön aikana laskenut verensokeri saa vatsan kurnimaan ja vaatimaan purtavaa heti aamusta alkaen.

Sama pätee toki myös muulloin: jos syöt runsaasti hiilihydraatteja yhdeltä istumalta, vaikuttaa se myös myöhempiin ruokaluihimme. Kun verensokeritasapaino painuu matalalle, alamme himoita ruokia, vaikka olisimme syöneet vain hetkeä aiemmin.

Olet väsynyt

Väsyneenä himoitsemme ruokia normaalia enemmän, kun elimistömme yrittää pitää energiatasapainon kurissa.

Jos nukut huonosti, voit kokeilla magnesiumin lihaksia rentouttavaa vaikutusta. Magnesiumin avulla lihakset rentoutuvat ja saatat saada rauhallisemmat yöunet.

Olet janoinen

Jano ja nälkä on helppo sekoittaa keskenään. Vesi auttaa kehoamme ottamaan ruoasta saamamme ravintoaineet paremmin käyttöön ja kuljettaa ne soluihimme.

Veden juominen ruokailuiden välillä auttaa tuntemaan olon täydemmäksi. Pidä huoli, että juot vettä säännöllisesti, ei vasta silloin, kun nälkä iskee.

On se aika kuukaudesta

Tutkimusten mukaan naisten ruokahalu ja syötyjen kaloreiden määrä ovat suurempi a kuukautiskierron jälkimmäisellä puoliskolla. Syö riittävästi proteiinia pitääksesi ruokahimot kurissa. Minimoi käsitellyn ruoan määrä ja kiinnitä huomiota syömiisi sokereihin.

 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat