Nauti herkuista juhlakaudella: 7 vinkkiä, joilla pidät rajasi

19.12.2014 20:34 - Laura Sulkava

Kukaan ei halua laihduttaa jouluna. Voit kuitenkin tarkkailla, mitä pistät suuhusi ja säilyttää täten linjasi.

Alla on listattuna vinkkejä siihen, miten pysyä dieetissä myös juhla- ja lomakautena.

Älä rankaise itseäsi

Älä pode huonoa omaatuntoa, vaikka edellisenä päivänä ruokavalio olisi mennyt sekaisin ja olisit nauttinut jälkiruokapöydän antimista enemmän kuin tarpeeksi. Jatka seuraavana päivänä kuten normaalisti olisit dieettiäsi jatkanut.

Osta varastoon terveellisiä ruokia

Kuulostaa ehkä omituiselta, mutta terveellisen ruuan varastointi jääkaappiin on hyväksi, kun himo iskee. Sinun ei tarvitse päätyä pikaruokaan, vaan ensinälän voi taltuttaa normaalilla ruualla.

Siirrä herkut pois näköpiiristä

Keksit ja kakut eivät ole jatkuvasti mielessä, jos et näe niitä. Laita herkut kaappiin, jolloin ne eivät ole jatkuvasti muistuttamassa sokerisesta taivaasta.

Järjestä jääkaappi uudelleen

Asettele herkut taka-alalle, jolloin terveelliset vaihtoehdot ovat edessä. Näin sinua muistuttavat terveelliset vaihtoehdot eivätkä epäterveelliset,

Valitse säilytysrasia oikein

Säilytysrasiaksi kannattaa valita läpinäkymätön vaihtoehto, jolloin herkkupiirakka ei heti huuda nimeäsi jääkapista, kun avaat oven.

Lautaskoko

Muista käyttää pienempää lautasta syödessäsi. Pienemmälle lautaselle et lastaa liian suurta annosta, vaan pysyt inhimillisissä suhteissa.

Unohda ajatus laihdutuksesta

Vaikka ruokavaliota kannattaa seurata ja yrittää pysyä normaalissa rytmissä, nauti juhlista ja antimista kohtuudella. Älä keskity laihduttamiseen, vaan ajattele vaikka pysyväsi samassa painossa.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat