Nousitko väärällä jalalla sängystä? 10 vinkkiä parempaan päivään

09.09.2015 09:02 - Reetta Haverinen

Joinain aamuina kaikki tuntuu menevän pieleen, mutta ei hätää! Huonosti alkaneen päivän voi vielä pelastaa.

Kun asiat lähteävät menemään alamäkeä jo heti aamusta alkaen, voi hymyn nostaminen huulille tuntua vaikealta. Älä kuitenkaan vaivu murheen alhoon, vaikka olisit juuri astunut kuralammikkoon ja kotiavaimesi olisivat jääneet keittiönpöydälle. Päivästä on aina mahdollista tehdä hieman parempi, usko tai älä.

Jos mielesi on synkkä ja asiat eivät ole menneet mielesi mukaan, kokeile tehdä loppuvuorokaudesta miellyttävämpi esimerkiksi seuraavien vinkkien avulla:

 1. Muista juoda ja syödä

Nälkäisenä olosi on entistä kurjempi ja ärtyneempi. Paha olosi saattaa jopa johtua ainoastaan siitä, ettet ole ravinnut kroppaasi riittävästi. Myös nestehukka saattaa saada olosi kiukkuiseksi.

2. Ota päiväunet

Joskus niinkin yksinkertainen asia kuin unen puute voi tehdä olosta surkean. Jos mahdollista, ota lyhyet päiväunet ja katso, josko olosi paranisi päiväunien jälkeen. Jos torkkujen ottaminen ei ole mahdollista, pidä ainakin huoli siitä, että menet seuraavana yönä ajoissa petiin.

3. Liiku

Ärsytystä on hyvä purkaa treenaamiseen. Juokse, nostele puntteja tai joogaa. Tee jotain mistä nautit ja hikoile paha olosi pois. Usein käy niin, että vaikka urheileminen ei voisi vähempää kiinnostaa, tuntuu olo kuitenkin rutkasti paremmalta lyhyenkin hikoiluhetken jälkeen.

4. Ota hetki itsellesi

Hiljenny hetkeksi ja yritä rentoutua. Ajattele kroppaasi ja keskity tuntemuksiisi. Lyhytkin meditaatiohetki saattaa parantaa oloa kummasti.

5. Vaatteet

Pue yllesi mukavat vaatteet. Vältä puristavia farkkuja ja kutittavalta tuntuvia neuleita. Verhoa vartalosi niin, että sinulla on mahdollisimman rento ja hyvä olla.

6. Piristä mieltäsi hauskoilla videoilla ja naurettavilla kuvilla.

Internetin syövereistä löytyy loputtomasti naurettavaa sisältöä, joka vääntää suupielesi väkisinkin hymyyn. Kokeile esimerkiksi tätä tai tätä videota.

7. Turvaudu huopaan

Kun maailma kohtelee kaltoin, ei mikään tunnu niin hyvältä ja turvalliselta kuin lämpimän huovan sisään kääriytyminen ja sohvan nurkkaan painautuminen.

8. Kuuntele musiikkia

Kuuntele lempiartistiasi tai energisiä biisejä, joista voit ammentaa voimaa. Joskus mieliala voi muuttua hetkessä hyvän musiikin vaikutuksesta.

9. Soita ystävällesi tai perheenjäsenellesi

Terapiapuhelu läheiselle auttaa vaivaan jos toiseenkin. Pura mieltäsi ystävällesi tai rakkaalle siskollesi, mummollesi tai tädillesi, joka osaa lohduttaa ja piristää päivääsi. Lyhytkin juttuhetki saattaa tehdä olostasi pirteämmän.

10. Katso lempielokuvasi

Leffa, joka saa sinut aina hymyilemään, on parasta katsoa nyt. Ei väliä, oletko nähnyt elokuvan kymmeniä kertoja ja osaisit vuorosanat ulkoa. Pääasia, että olosi muuttuu paremmaksi.


Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat