Oletko tekemässä väärän valinnan? Tunnista huono päätös omista puheistasi

08.07.2015 15:37 - Emma Ylistalo

Jos suustasi pääsee jokin näistä lauseista, kannattaa pysähtyä miettimään, mistä se kertoo. Lause voi kieliä siitä, että olet tekemässä virhettä.

Tiedämme joskus sisimmässämme, että päätös, jota olemme tekemässä, ei ole paras mahdollinen. Kurssin muuttamisen sijaan, keksimme usein tekosyitä, jotka oikeuttavat päätöksemme.Tämä johtaa ainoastaan siihen, että kaivamme itsellemme vain syvempää kuoppaa.

Näitä viittä lausetta käytämme, jotta voimme perustella itsellemme huonot valintamme. Havahdu siis, jos kuulet omasta suustasi jonkun näistä lauseista.

1. "Ansaitsen olla onnellinen"

Kun ystävä kohottaa kulmakarvaansa kertoessamme uusimmasta rakkaudestamme tai kun meitä yritetään ohjeistaa säästämään, pääsee suustamme helposti "mutta minä ansaitsen olla onnellinen". Onnen tavoittelu todellakin kuuluu meille kaikille, mutta nämä sanat päästää helposti suustansa juuri silloin, kun suunnitelmissa on jotain, joka pidemmällä tähtäimellä tekee ainoastaan onnettomaksi.

Kun huomaat itsesi vaativan sitä, että ansaitset olla onnellinen, varmista, ettet jahtaa ainoastaan ohikiitävää onnentunnetta. Pitämällä tavoitteesi ja arvosi mielessä, autat itseäsi tavoittelemaan pitkäaikaista tyytyväisyyttä elämässäsi.

2. "Mieluummin anelen myöhemmin anteeksiantoa kuin kysyn lupaa"

Tämä ajatus on helposti mielessä, kun rikomme sääntöjä tarkoituksellisesti tai työnnämme asetettuja rajoja äärimmilleen. Jos todella uskot tekeväsi niin kuin on parasta, miksi sinun tarvitsisi anella anteeksiantoa?

Mieti tarkkaan tekosi seuraukset, ennen kuin siirryt aikeissasi eteenpäin. Jos uskot johonkin tarpeeksi voimakkaasti, siirry eteenpäin tietäen varmasti, ettei ole mitään syytä pyytää anteeksi myöhemmin.

3. "Elät vain kerran"

Ironista kyllä, tämä lausen kuulee helpoiten juuri ennen, kun joku on asettamassa itseään vaaraan. Sitä käytetään usein myös oikeutuksena saadakseen itselleen välitöntä mielihyvää.

Hyvä elämä vaatii tasapainoilua riskien ja pitkäaikaisten palkkioiden välillä. Arvioi riskit ja ota aikaa miettiä, kuinka tämäntyyppinen ajattelu voi suista sinut raiteiltaan pidemmällä tähtäimellä katsottuna.

4. "Olen vain rehellinen"

Usein ihmiset puolustelevat ilkeitä tai epäkohteliaita sanojaan heidän halullaan olla rehellisiä. Ja koska totuus satuttaa joskus oikeasti, ei ole mitään syytä olla turhan tyly toisille. Rehellisyyden ei tarvitse toteutua toisten tunteiden kustannuksella.

Ennen kuin annat negatiivista palautetta, muista toisen ihmisen oikeus tulla kohdelluksi kunnioituksella. Jos naamioit oman epävarmuutesi painamalla toista ihmistä alas, epäkunnoittava käytöksesi kertoo sinusta paljon.

5. "En välitä, mitä muut ajattelevat"

Vaikka onkin terveellistä välttää kaikkien miellyttämistä, se ei tarkoita, ettei sinun tulisi välittää siitä, mitä muut ajattelevat. Meidän tulisi välittää siitä, miltä muista tuntuu, sillä toisten tunteiden huomiotta jättäminen ei ole normaalia.

Sinun ei tarvitse aina varmistaa, että kaikki ovat asioista kanssasi samaa mieltä ennen kuin avaat suusi, mutta ole valmis kuuntelemaan eriäviä mielipiteitä. Laske puolustuksesi ja kuuntele mitä sudenkuoppia et ehkä itse ota omassa mielipiteessäsi huomioon.

 

Lähde: Huffington Post


Manifestaatio voi auttaa luomaan omien arvojen mukaista elämää. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat