Oletko toisten miellyttäjä? Katso kuinka moneen kysymykseen vastaat myöntävästi

10.09.2015 10:00 - Senja Rapila

Haluatko aina tehdä toiset iloisiksi?

Ihmisten miellyttäjät kukoistavat, kun he saavat muut onnellisiksi. Onko se ihailtavaa? Kyllä. Terveellistä? Ei välttämättä. Ilon välittämistä ihmisille kannattaa arvostaa ja tehdä aika-ajoin, mutta jotkut henkilöt voivat viedä sen tahattomasti liian pitkälle. 

Mieti, kuinka moni alla olevasta yhdeksästä kohdasta pätee sinuun. Jos löydät itsesi monesta,

1. Sinusta on vaikea sanoa "ei" 

Tästä syystä joudut usein perjantaisinkin jäämään ylitöihin pomosi pyytämänä, vaikka haluaisit lähteä ystäviesi kanssa juhlimaan. Miksi? Ihmisten pettäminen on sinulle myrkkyä, etkä halua tehdä niin kenellekkään.

2. Sinulla on tapanasi pyydellä anteeksi

Oletko jonkun tiellä junan käytävällä? Pyydät anteeksi. Kestääkö sinulla hetki vastata sähköpostiin? Pyydät anteeksi. Käveletkö vahingossa keittiön tuolia päin? Pyydät jälleen anteeksi.

3. Konfliktin mahdollisuus kauhistuttaa

Vaikka kukaan ei pidä riitaantumisesta, ihmisten miellyttäjät välttelevät niitä kaikista eniten. Se voi kuitenkin muuttua ajansaatossa todelliseksi ongelmaksi. Yritä katsoa konfliktia siitä näkökulmasta, että se on mahdollisuus selvittää ongelma.

4. Yliselität itseäsi ja asioitasi

Siinä harvassa tapauksessa kun et voi tehdä jotain, kerrot täydellisen yksityiskohtaisesti kaikki syyt tähän, vaikka sinulla ei olisikaan minkäänlaista syytä tuntea oloasi syylliseksi. Muista: voit tehdä mitä vain, mutta et kuitenkaan kaikkea.

5. Hyväksyt melkein minkä tahansa kutsun

Kutsun häihin, elokuviin tai outoon keilausjoukkueeseen, josta et edes oikein pidä. Et vain pysty kieltäytymään.

6. Haluat todistella osaamistasi muille

Tämä vaikuttaa työhösi sekä ihmissuhteisiisi. Kuten yliherkät ihmiset, ihmisten miellyttäjät syrjäyttävät kritiikin ja kukoistavat saadessaan positiivista palautetta. Tämä saa sinut työskentelemään ankarammin, sillä haluat tehdä kaiken oikein, jotta pystyt miellyttämään pomoasi tai kumppaniasi.

7. Et päätä mihin menette syömään

Päätöksien tekeminen on ihmisten miellyttäjälle yleisesti sietämätöntä. Heidät tekee onnelliseksi vain se, että menette hyvässä seurassa ravintolaan syömään - oli se sitten italialainen tai BBQ-ravintola.

8. Et kysy kysymyksiä

Kokouksissa on kahdenlaisia ihmisiä: ne jotka kysyvät jokaisesta asiasta yksityiskohdat kesken kysymyksen ja ne, jotka kirjoittavat kerrotut asiat hiljaa ylös ja kysyvät ne vasta myöhemmin kun sille on oikeasti aikaa. Ihmisten miellyttäjät eivät halua omille ongelmilleen huomiota, vaan ratkaisevat mielummin muiden ongelmat ensin.

9. Tykkäät (salaa) olla se ihminen, johon muut turvautuvat

Työkavereiden, perheen ja ystävien auttaminen saa sinut tuntemaan olosi hyväksi ja tärkeäksi. Tässä suhteessa tiede on puolellasi: tutkimukset ovat osoittaneet, että avuliaat ja auttavaiset ihmiset ovat onnellisempia.


Tulos:

Nyt kaikille teille, jotka vastasitte moneen kysymykseen "kyllä": Muistattehan, että on hyväksyttävää kieltäytyä ystäväsi tiedeprojektiin pyytämästä viimehetken avusta, sillä se ei ole sinun vastuullasi. Sinun ei tarvitse jäädä jälleen kerran ylitöihin, eikä ilmoittautua vapaaehtoiseksi järjestämään ystäväporukan pikkujouluihin ohjelmaa. Vaikka tuntisitkin olosi erittäin epämukavaksi, teet itsellesi samalla suuren palveluksen.


Lähde: Huffington Post

 

Kilpailut

Uusimmat