Oletko utelias? Omaat silloin 5 luonteenpiirrettä

10.11.2014 13:00 - Elina Jokela

Elämä on hauskempaa uteliaana, mutta uteliaisuudella on myös muitakin etuja!

Uteliailla persoonilla menee Huffington Postin mukaan hyvin. Uteliaisuutta kannattaa harjoittaa, koska sillä on monta hyvää etua terveyden kannalta. Alle on listattu viisi hyvää syytä, miksi kannattaa olla kiinnostunut muista ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta.


Se vahvistaa ihmissuhteita.

Uteliaisuus ympärillä oleviin ihmisiin ja maailmaan rikastuttaa suuresti sosiaalista elämää. Kun osoittaa kiinnostusta muiden jutuille ja yhdistää niihin omat kiinnostuksen kohteet, ihmiset nauttivat ajasta kanssasi. Uteliaat ihmiset ovat hyviä kuuntelijoita ja keskustelijoita.


Se voi parantaa aivojen toimintaa.

Uudet kokemukset voivat auttaa parantamaan aivojen toimintaa. Utelias ihminen edistää pohdinnallaan pään mietintää ja se voi ehkäistä myös dementiaa.

 

Se voi auttaa poistamaan jännitystä.

On täysin normaalia jännittää esimerkiksi ennen treffejä. Uteliaisuus voi kuitenkin vähentää jännityksen tunnetta, koska utelias ihminen odottaa innolla tietoa uudesta viehättävästä ihmisestä.

 

Se korreloi onnellisuuden kanssa.

On tärkeää, että kehitämme onnellisuuttamme jo varhaisessa iässä. Kun koemme uteliaisuutta, olemme valmiita lähtemään tutusta ja turvallisesta ympäristöstä ottamaan riskejä, vaikka se tuntuisi epämukavalta. Onnellisuutta on löytää, oppia ja kasvaa.

 

Se voi auttaa oppimaan lähes kaikkea.

Utelias ihminen hakee uusia tapoja oppia asioita, vaikka opittava asia ei olisi mielenkiintoinen. On helpompi oppia tylsiäkin asioita, kun omaa peruskiinnostuksen uusia asioita kohtaan.

 

Lähde: Huffington Post


Lue täältä, mitä oireita stressaaminen saa aikaan ja miten tilannetta voi parantaa.

Kilpailut

Uusimmat