Olli Lindholm luovutti ohjakset uudelle tuottajalle: "Yö oli kaavoihin kangistunut"

02.10.2015 12:45 - Anna Hopi

Yö-yhtyeen uusi levy tullaan julkaisemaan ensi vuoden toukokuussa.

Yön 35-vuotisjuhlalevyllä tuottajana häärii Jonne Aaronin ja Sturm und Drangin taustalta tuttu Jimmy Westerlund. Uusi single Minne tuulet vie julkaistaan 2. lokakuuta.

- Tykkäsin siitä, että levyllä on hieman överi tuotanto. Yö on bändinä tehnyt lähes kaiken. Se on hankalaa meille. Sen vuoksi oli hyvä, että mukaan tuli ulkopuolinen kaveri, joka ei välitä, mitä olemme joskus tehneet. Hänen ansiostaan levyllä on kunnon kitarat mukana. Luotan Jimmyyn kuin vuoreen. Nyt ei voi kukaan sanoa, ettei Yöltä tulisi uutta singleä, kommentoi Olli Lindholm.

Biisin säveltäjänä on toiminut tuottaja Westerlundin lisäksi Tobias Granbacka. Tekstin on tehnyt Mikko Karjalainen. Kuuntele biisi alta.

Olli Lindholm uskoo kappaleen hittipotentiaaliin.

- Annettiin kaikki valta ja vastuu Jimmylle. Otimme tietoisen riskin. Tein päätöksen, että käy kuinka käy, tämä tehdään nyt. Seuraavaksi on tulossa 35-vuotisjuhla, ja meidän täytyy saada mukaan ulkopuolinen tyyppi, joka sekoittaa tutut kuviot. Tarvitsimme kyseenalaistamista. Päätin nöyrtyä ja antaa vallan muille. Olimme kaavoihin kangistuineita.

-  Edellisellä levyllä meillä oli coverina minun ja Stina Girsin kappale Jään sun viereen. Siitä tuli Hyvässä ja pahassa -levyn suurin keikkasuosikki. Se cover on Jimmyn biisi hänen ruotsinbändiajoiltaan. Näin Jimmyn Iskelmägaalassa ja hän oli innoissaan ja ehdotti yhteistyötä. Hän toimitti minulle pari biisia ja toinen niistä oli Minne tuulet vie.

Lokakuussa Yö suuntaa Espanjaan keikalle ja kuvaamaan musiikkivideota uuteen biisiin. Video on nähtävillä marraskuussa. Minne tuulet vie -kappaleen musiikkivideo kuvataan härkäareenalla Espanjan Mijaksessa.

- Moni ihminen huomasi samaan aikaan, että paikalla oli Maj Karma ja herra Ylppö ja kuvaaja Marek Sabogal. Päätettiin, ettei tilaisuutta voi jättää käyttämättä. Mijaksen matkailutoimenjohtaja on mun ystävä Santiago, kaikki loksahti kohdalle. Saimme huippupaikan, jossa tehdä. Jos sää osuu kohdalleen, sen on lokaationa huikea musiikkivideota varten.

Loppuvuoden keikkojen jälkeen Yö viettää hiljaiseloa ennen kevään juhlallisuuksia ja vielä nimeämätöntä 21. studioalbumia.

Keikat:

8.10. Sastamala, Vexve-Areena
9.10. Pori, Bar Kino
10.10. Eura, Osmantupa
15.10. Lohtaja, Alaviirteen Nuorisoseurantalo
16.10. Ylihärmä, Härmän Kuntokeskus
17.10. Laukaa, Peurunka
23.10. Fuengirola, Fugefest (ESP)
24.10. Helsinki, Pressa
30.10. Lohja, Tanhurock
31.10. Turku, Venus NC
1.11. Vantaa, Korso, Lumon Liikuntasali
6.11. Heinola, Tukkijätkä
7.11. Lappeenranta, Amarillo Areena
13.11. Hankasalmi, Revontuli
14.11. Oulu, Radisson Blu Piknik Klubi
21.11. Joensuu, Night Sokos Hotel Kimmel
27.11. Helsinki, The Circus (Popedan kanssa)
28.11. Turku, Logomo (Popedan kanssa)
4.12. Vaasa, Rewell Center
5.12. Jämsä, Himos Areena
10.12. Tampere, Yo-talo
11.12. Kotka, Amarillo

Kilpailut

Uusimmat