Onko koirasi masentunut? Tunnista 5 oiretta

18.12.2014 14:14 - Senni Loikala

Koira on ihmismäinen otus, joka saattaa myös masentua. Kaikki oireet eivät vaadi reagointia - osaatko tarkistaa, milloin on tosi kyseessä?

Vetäytyneisyys

Jos koirasi vetäytyy ihmisistä eikä enää innostu leikkimään kanssasi samalla tavalla kuin ennen, on syytä huolestua. Mikäli entiset aktiviteetit eivät enää saa hauvan häntää heilumaan, vaan karvaturri oleskelee paljon paikoillaan, voi käytöksen syynä olla masennus.

Ruokahalu

Koirat tulevat nälkäisiksi keskimäärin parin tunnin välein ja joskus jopa useammin. Jos hauvasi ruokahalu vähenee totutusta, on syytä huolestua.

Nukkuminen

Jos koira on masentunut, tapahtuu sen nukkumistottumuksissa huomattavia muutoksia. Hännänheiluttaja voi olla todella levoton ja pahimmassa tapauksessa lemmikki ei enää nuku ollenkaan.

Tylsistyneisyys

Kun hännänheiluttajasta tulee hitaampi kuin ennen, viettää enemmän aikaansa istuen tai maaten yhdessä paikassa ja menettää kiinnostustaan ympäristönsä tapahtumiin, voi karvaturrilla olla masennus.

Ratkaisu

Vaikka se saattaa tuntua vaikealta, ei masennuksesta epäiltyjä hauvoja suositella kohtelemaan liian sympaattisesti. Tavanomaista suurempi huomio saattaa vain pahentaa oireita.

Pyri ruokkimaan hännänheiluttajaa tavanomaisesti, vaikka sen ruokahalu olisi huonompi kuin ennen. Masennusoireet usein kestävät vain lyhyen aikaa, mutta jos hauva ei palaudu entiselleen, täytyy mennä eläinlääkärille.

Lähde: The Times of India

 

Kerroimme äskettäin koirasta, joka pelkäsi isännän syövän kaiken ruoan. Sen pelästynyt katse tarkkailee suupalaa, joka katoaa uhkaavasti. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat